Αρχική Επικαιρότητα Διεθνώς ρεζίλι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διεθνώς ρεζίλι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

0
EUROKINISSI
Dodekanisos

Διεθνώς ρεζίλι έχει γίνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο για τις εικόνες ντροπής μετά την κατάρρευση του επιτελικού κράτους λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας», καθώς επειδή κριτική στο κράτος άσκησαν ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Τις προηγούμενες ημέρες τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν στην Ελλάδα έγιναν πρωτοσέλιδο στον Διεθνή Τύπο με αρκετά ΜΜΕ να καταγράφουν την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού. 

Ειδικότερα, η Βρετανική εφημερίδα The Guardian στην ηλεκτρονική της έκδοση για όσα συνέβησαν στην Ελλάδα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, διαπιστώνει ότι το επιτελικό μπάχαλο ήταν τέτοιο που ακόμη και τα ΜΜΕ που προστατεύουν τον πρωθυπουργό αναγκάστηκαν να ασκήσουν κριτική.

«Σε μια χώρα υπερκομματικής κάλυψης από τα ΜΜΕ όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη σπάνια επικρίνεται, η κριτική ήταν αδύνατο να αγνοηθεί. Τα ΜΜΕ καταδίκασαν την αργή αντίδραση των αρχών, χαρακτηρίζοντας τις χαοτικές σκηνές αδικαιολόγητες για κράτος-μέλος της Ε.Ε.».

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ της η Guardian στέκεται στο γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι, επέμειναν ότι οι προβλέψεις τους ήταν ακριβείς και πως δεν υπήρχε δικαιολογία για αυτές τις σκηνές χάους.

Επιπροσθέτως υπογραμμίζει ακόμη και την εμφάνιση της δημοσκόπησης της Abacus στην οποία οι πολίτες χαρακτηρίζουν τις υποσχέσεις για αποζημίωση (2.000 ευρώ) ως επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.

Τέλος, σημειώνει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος επιρρίπτει σχεδόν όλες τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments