Διασυλλογικός αγώνας τοξοβολίας

Τοπικό διασυλλογικό αγώνα τοξοβολίας διοργανώνει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στο Άλσος Πηγών Καλλιθέας ο Αθλητικός Σύλλογος Κένταυρος. Οι κατηγορίες που θα ισχύσουν είναι Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων. Ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του αγώνα. Συγκεκριμένα τα πιο σημαντικά σημεία είναι τα ακόλουθα:
Εξοπλισμός: Θα χρησιμοποιηθούν 5 ολυμπιακοί στόχοι με πρόσωπα 18μ (FITA 40) για παιδιά,  και ηλεκτρονικό χρονόμετρο DANAGE,  κληρονομιά των Island Games 2007.
Δηλώσεις συμμετοχής & προθεσμίες: Οι οριστικές ονομαστικές συμμετοχές αποστέλλονται στον διοργανωτή 2 ήμερες πριν τη διοργάνωση, 28/12/2011 στο shooting@islandgames.gr. Κανόνες & κανονισμοί: Οι κανόνες δημιουργήθηκαν για την συγκεκριμένη διοργάνωση.  Θα χρησιμοποιηθούν 5 στόχοι και το χρονόμετρο DANAGE με διαθέσιμο χρόνο 120 δεύτερα με τέσσερεις πίνακες και ηχητικό σήμα για 3 βέλη. Σε κάθε στόχο  θα υπάρχει επόπτης για να ελέγχει την παρουσία, την ετοιμότητα και την εγκυρότητα των βολών. Οι αθλητές θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές στα σημεία ρήψης, που θα είναι αριθμημένα από το 1 έως 5 και τα πρόσωπα με ένδειξη Α,Β,Γ ανά τρεις σε κάθε σημείο από όπου μετά το ηχητικό σήμα θα ρίξουν όλοι μαζί, από τρία βέλη. Μετά τη λήξη της βολής (120sec) και την καταμετρήσει η κάθε τριάδα αλλάζει θέση μετακινούμενη στην επόμενη θέση και με την 5η να μετακινείται στην πρώτη. Το ίδιο συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρώσουν το σύνολο των 30 βελών  . Η απόσταση θα είναι 13μ, 14μ &15μ και θα αναγράφεται στο βατήρα και οι στόχοι των 18μ (FITA 40) και τα βέλη 3 επί 10 φορές. Κάθε αθλητής θα ρίξει συνολικά 30 βέλη, δυο φορές σε κάθε στόχο. Η καταμέτρηση θα γίνεται από τους ίδιους αθλητές παρουσία του επόπτη.
Το πρόγραμμα του αγώνα
Προσέλευση:                    10:30
Τεχνική σύσκεψη, έλεγχος εξοπλισμού:  11:00
Δοκιμαστικά:                     11:30
Έναρξη αγώνα και προσέλευση κοινού:   12:00
Απονομές:                          14:30
Επικοινωνία:
Τηλ-φαξ: 00302241039707,
κιν: 6974997132.
Email: shooting@islandgames.gr, rodiga@otenet.gr
Έφορος: Εξαδάκτυλος Γιάννης
Διευθυντής διοργάνωσης: Μιχαηλίδης Τάκης
Κριτές: Χατζηνικολάου Σάββας, Στελλάτος Αλέξανδρος, Κηπουρός Σάββας

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments