Αρχική Videos “Διαπραγματεύσεις όχι με το Κίεβο αλλά …με την Ουάσινγκτον!”

“Διαπραγματεύσεις όχι με το Κίεβο αλλά …με την Ουάσινγκτον!”

0
Dodekanisos

«Οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση δεν πρέπει να γίνουν με την Ουκρανία αλλά με την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο γραμματέας του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με δηλώσεις που έκανε. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι αδύνατον να μιλήσουμε για οτιδήποτε με την Ουκρανία και πρόσθεσε και τα εξής:

«Προφανώς, η αποφασιστική ψήφος ανήκει στην Ουάσιγκτον. Υπάρχει ένας πρόεδρος στο Κίεβο, ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας αλλά δεν γίνεται να επιτευχθούν συμφωνίες μαζί του με βάση και την εμπειρία του Μαρτίου. Θα είναι συμφωνίες που μπορούν να ακυρωθούν αμέσως μετά από παραγγελίες από το εξωτερικό».

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και η Δύση πρέπει να το γνωρίζει αυτό. «Ο Πρόεδρος λέει συνεχώς ότι είναι ανοιχτός στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε αυτό και η Δύση θα πρέπει να το ξέρει αυτό, θα πρέπει να το ακούσει», πρόσθεσε.

Όπως πρότεινε ο ίδιος, η βάση για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πούτιν και του επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν , θα μπορούσαν να είναι οι προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που διατύπωσε η Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ρωσική πλευρά, ειδικότερα, απαιτεί από το ΝΑΤΟ νομικές εγγυήσεις για τη μη περαιτέρω επέκταση της συμμαχίας προς τα ανατολικά. Οι προτάσεις περιέχουν επίσης μια ρήτρα για τη μη ανάπτυξη όπλων κρούσης του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments