Αρχική Επικαιρότητα Διαμαρτύρονται οι Ταλιμπάν για λογοκρισία στο facebook!

Διαμαρτύρονται οι Ταλιμπάν για λογοκρισία στο facebook!

0
Dodekanisos

Ο εκπρόσωπος Ταλιμπάν κατηγορεί το Facebook ότι καταπνίγει τον ελεύθερο λόγo

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά από 20 χρόνια, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ διαμαρτυρήθηκε για λογοκρισία στο Facebook! Απίστευτό και όμως αληθινό. Ο εκπρόσωπος του πιο φονταμενταλιστικού καθεστώτος στον κόσμο που μάλιστα έχει διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα έβαλε με το facebook που λογοκρίνει τις αναρτήσεις των Ταλιμπάν.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, που βγήκε από τη σκιές μετά από 20 χρόνια αφιέρωσε μεγάλο μέρος της πρώτης συνέντευξης τύπου του για το Facebook, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα ότι παραβίασε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου της ισλαμιστικής ομάδας, αποκλείοντας τους από όλες τις σελίδες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ο Μουτζαχίντ έδωσε… διαβεβαιώσεις ότι τα δικαιώματα των γυναικών θα γίνονται σεβαστά, αλλά «εντός των ορίων του Ισλάμ». 

Ο Μουτζαχίντ με μια… σουρεαλιστική δήλωση παρότρυνε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τους ανθρώπους στο Facebook «που ισχυρίζονται ότι είναι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου» γιατί αποκλείεται το ισλαμιστικό κίνημα που πήρε την εξουσία από την εκλεγμένη κυβέρνηση του Αφγανιστάν και δεν μπορεί να δημοσιεύει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp.

Εκπρόσωποι του Facebook αρνήθηκαν να σχολιάσουν την κριτική που δέχτηκαν από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση της εταιρείας που εξηγεί το σκεπτικό του αποκλεισμού.

«Οι Ταλιμπάν τιμωρούνται ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και απαγορεύονται από τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τις πολιτικές του οργανισμού μας. Αυτό σημαίνει ότι καταργούμε λογαριασμούς που τηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν και απαγορεύουμε με κάθε τρόπο την υποστήριξη και την εκπροσώπησή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε στο Bloomberg News τη Δευτέρα: «Δεν επιτρέπουμε ουσιαστικά καμία παρουσία, καμία γιορτή, οποιαδήποτε προώθηση ή οποιαδήποτε εκπροσώπηση των Ταλιμπάν στο Instagram ή σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές του Facebook». Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «προληπτικά» καταργεί «οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο ή σχετίζεται με τους Ταλιμπάν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments