Αρχική Επικαιρότητα Διαμαρτυρίες στην Πράγα κατά εμβολίων και περιοριστικών μέτρων

Διαμαρτυρίες στην Πράγα κατά εμβολίων και περιοριστικών μέτρων

0
(Photo by Michal Cizek / AFP) (Photo by MICHAL CIZEK/AFP via Getty Images)
Dodekanisos

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας χθες, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι θέλησαν με τον συγκεκριμένο τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό, που αποφασίστηκε να ισχύσει για ορισμένες ομάδες και επαγγέλματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «abcnews», οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κέντρο της Πράγας. Ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία». 

Θυμίζουμε ότι αρχές Δεκεμβρίου, η προηγούμενη κυβέρνηση της Τσεχίας, αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους 60 ετών και άνω. Όπως επίσης και για ιατρικό προσωπικό, αστυνομικούς, πυροσβέστες και φοιτητές ιατρικής. Η απόφαση αυτή πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, αλλά μπορεί να ανατραπεί. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Andrej Babis αντικαταστάθηκε τον Δεκέμβριο από μία νέα κυβέρνηση, που σχηματίστηκε από πέντε κόμματα που κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, με επικεφαλής τον Petr Fiala.

Η τωρινή κυβέρνηση φέρεται αντίθετη με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους. Παρόλα αυτά δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ισχύσει για άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Αυτό θα το κρίνει η εξέλιξη της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τέλος, στην Τσεχία των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται οι 6,7 εκατομμύρια. Ενώ πάνω από 2,8 εκατομμύρια έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments