Αρχική Επικαιρότητα Διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη κατά των περιορισμών

Διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη κατά των περιορισμών

0
@Covid19energoi / Twitter
Dodekanisos

Διαδηλώσεις σχεδόν παντού στην Ευρώπη κατά του εμβολιαστικού πάσου, των υποχρεωτικών εμβολιασμών και άλλων σχετικών ζητημάτων λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στο σύνολό τους, όλες ήταν ειρηνικές. 

Ως εδώ» φώναξε πλήθος πολιτών χθες στην πλατεία του Συντάγματος στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία.

«Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 κι αυτοί στα αεροπλάνα κάνουν αγιασμό» ήταν ένα από τα συνθήματα, αναφορά στην φιέστα της Νέας Δημοκρατίας για την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale.

«Αγώνας για υγεία και ελευθερία», «Αγώνας για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης» και «δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων στην πρωτεύουσα που έφτασαν με πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας.

 
Στο Παρίσι και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξαν διαμαρτυρίες για την εισαγωγή (από την ερχόμενη Δευτέρα) ενός νέου «πάσου» που αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τη ζωή όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε μπαρ, κινηματογράφους και άλλους χώρους αναψυχής, καθώς και να εισέλθουν σε αεροπλάνα για πτήσεις εντός της χώρας. 

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε και στους δρόμους της Στοκχόλμης (Πρωτεύουσα της Σουηδίας) για να φωνάξει «Όχι στο εμβολιαστικό πάσο, Ναι στην ελευθερία». Παράλληλα, στο Γκέτεμποργκ άλλη διαδήλωση συγκέντρωσε περί τα 1.500 άτομα. Η Σουηδία, έχει θεσπίσει το εμβολιαστικό πιστοποιητικό από την 1η Δεκεμβρίου. Από τις 12 Δεκεμβρίου, το πάσο είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με 50 και πλέον άτομα. 

Περίπου 4.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Πρωτεύουσα Ελσίνκι της Φινλανδίας. Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση στην χώρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα άναψε το «πράσινο φως» στην εφαρμογή για «εκτεταμένα και πλήρη μέτρα» σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα αυξανόμενα κρούσματα που αφορούν την μετάλλαξη ”Όμικρον”. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν τον περιορισμό ή την απαγόρευση εκδηλώσεων, την τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, καθώς και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού για είσοδο σε εστιατόρια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments