Αρχική Επικαιρότητα Διαμαρτυρία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας

0
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Dodekanisos

Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και για σειρά προβλημάτων στα νοσοκομεία στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Όπως μεταδίδει η «ΕΦ.ΣΥΝ», οι διαμαρτυρόμενοι λένε «όχι» στις απολύσεις συμβασιούχων και στις αναστολές εργασίες λόγω της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. Ταυτόχρονα ζητούν μεταξύ άλλων ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αυξήσεις μισθών και υγειονομικό επίδομα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, εξηγεί ότι δεν επαρκεί το προσωπικό. Την ίδια στιγμή τονίζει πως υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Έχουμε χάσει 9.000 συναδέλφους από αναστολές εργασίας και συνταξιοδοτήσεις. Θέλουμε ενίσχυση στο σύστημα γιατί χάνουμε 100 ανθρώπους την ημέρα. Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μονιμοποίηση για το έκτακτο προσωπικό» υπογραμμίζει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments