Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου Διάκου: “Αυτά είναι τα οράματα μας!”

Διάκου: “Αυτά είναι τα οράματα μας!”

0
Dodekanisos

Πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας αλλά και από τη δουλειά που γίνεται και στα μικρότερα τμήματα, είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Πανθήρων Κώστας Διάκου. Ο ίδιος, κάνοντας δηλώσεις λίγο πριν μπει το 2020, τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Μέχρι στιγμής γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας γενικότερα. Θεωρώ ότι η Γ΄’ Κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ένα διαφορετικό επίπεδο αλλά φέτος έχουν γίνει βήματα προόδου. Η φιλοσοφία της χρησιμοποίησης αρκετών νεαρών παιδιών είναι επιτακτική ανάγκη και εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στους Πάνθηρες. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά των Ακαδημιών μας που δεν μπορούν να παίξουν στο Εφηβικό, να κάνουν το βήμα παραπάνω και σιγά σιγά να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Είμαι ικανοποιημένος από την έως τώρα παρουσία της ομάδας μας και θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ τα παιδιά και τους προπονητές τους. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρότερα μας τμήματα. Τα παιδιά προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό είναι πολύ ωραίο».

Σχετικά με την έως τώρα ενασχόληση του με τον σύλλογο, ο «ισχυρός άνδρας» των Πανθήρων τόνισε τα εξής:

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Δεν το περίμενα ότι θα ήταν ακριβώς έτσι για να πω και … του στραβού το δίκιο που λέμε. Μπορώ να πω ότι η ενασχόληση με τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο, είναι πάρα πολύ δύσκολο και σύνθετο. Μπαίνοντας στους Πάνθηρες λοιπόν σκέφτηκα ότι θα πρέπει να οργανωθούμε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Επειδή ακριβώς αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν κοντά τους ειδικούς όχι μόνο πάνω στο ποδόσφαιρο αλλά και σε κοντινούς τομείς. Για παράδειγμα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η διατροφή τους, το σχολείο τους, η συμπεριφορά τους και εκτός της Ακαδημίας. Δεν είναι τυχαίο το ότι θέλουμε να αναπτύξουμε μια μεγάλη συνεργασία με έναν διατροφολόγο αλλά και με ψυχολόγο. Δεν είναι τυχαίο το ότι θέλουμε τα τμήματα μας να είναι στελεχωμένα με διπλωματούχους προπονητές που ξέρουν πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν σε αυτές τις ηλικίες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακαδημία που θα μπορέσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά. Ναι μεν οι γονείς να πληρώνουν κάποια χρήματα αλλά να έχουν και τις αντίστοιχες παροχές».

Ο κ. Διάκου πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζουμε. Οι συνθήκες εξάλλου στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας γενικότερα και όχι μόνο στην περιοχή μας, ρεαλιστικά δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Υστερούμε σε πολλά πράγματα και πολλές φορές πάσχουμε και από τα αυτονόητα. Έχουμε το γνώθι σαυτόν. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να κάνουμε την δική μας προσπάθεια. Αυτός που προσπαθεί με όρεξη και μεράκι, σίγουρα μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες. Εμείς στους Πάνθηρες έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση να κάνουμε κάτι καλό για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας».

Σχετικά με το αν η δημιουργία ενός γηπέδου είναι ίσως ο μεγαλύτερος στόχος της Ακαδημίας, απάντησε ως εξής:

«Δεν θα μπορούσε να μην είναι. Αυτός είναι ο πολύ μεγάλος μακροπρόθεσμος στόχος. Μια Ακαδημία για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά, πέρα από το εξειδικευμένο έμψυχο δυναμικό, πρέπει να διαθέτει και τις σωστές εγκαταστάσεις. Έχω πει ξανά ότι για να έχεις μέλλον πρέπει να διαθέτεις το δικό σου …σπίτι. Τον δικό σου χώρο, με τα σωστά αποδυτήρια όπου και τα ίδια τα παιδιά θα νιώσουν πολύ καλύτερα ψυχολογικά και θα μπορούν να ξεδιπλώσουν ευκολότερα το ταλέντο τους. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments