Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Διαγόρας: Μπορούσε την ισοπαλία

Διαγόρας: Μπορούσε την ισοπαλία

0
diagoras_omada_oikonomideio
Dodekanisos
Με το… δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα της Football League η Καλλιθέα, καθώς επικράτησε του Διαγόρα Ρόδου με 1-0, χάρη σε γκολ του Μαρουκάκη στο 78΄. Ο Μαρουκάκης από την Καλλιθέα και ο Πονηρός από τον Διαγόρα, ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο ταλαντούχος επιθετικός των γηπεδούχων αποδείχτηκε η «χρυσή» αλλαγή και χάρισε τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League. Οι Ροδίτες θα πρέπει να ανάψουν… λαμπάδα στον Πονηρό, καθώς με τις καίριες επεμβάσεις του κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, αλλά και το ενδιαφέρον στους φίλους του ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν το παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη σε έναν αγωνιστικό χώρο… χωράφι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και στο 8ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Τσίτσι με σουτ από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πονηρού. Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου, καθώς με τις αποκρούσεις του, τόσο στο σουτ του Κατσίκη (21΄) και του Ντακόλ (29΄) κράτησε το μηδέν στην εστία του. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Καλλιθέα αύξανε την πίεσή της, με τους φιλοξενούμενος να προσπαθούν μόνο με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί, ωστόσο, για ακόμη μια φορά ο Πονηρός ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά στο 38΄, είπε «όχι».
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν τον επιθετικό τους μονόλογο, με την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Οι περίπου 300 φίλαθλοι της Καλλιθέας που έδωσαν το «παρών» στο  «Ελ Πάσο», βλέποντας την ομάδα τους να έχει κλείσει τον Διαγόρα στα καρέ του Πονηρού, έκαναν ότι μπορούσαν με τη φωνή τους να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Γούτη, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Πονηρού. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στη θέση του κουρασμένου Ντακόλ τον Μαρουκάκη, προκειμένου να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση και ο νεαρός επιθετικός τον δικαίωσε. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να κατεβάζει τα… ρολά, με αποκορύφωμα τη φάση στο 71ο λεπτό, όπου σταμάτησε τόσο τον Καλτσά, όσο και τον Μαρουκάκη, με τον δεύτερο, λίγα λεπτά αργότερα να λυτρώνει την ομάδα του. Η «χρυσή» αλλαγή του Γούτη, κατάφερε έπειτα από ασίστ του Καλτσά, να νικήσει τον αήττητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Πονηρό με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 78΄ και να δώσει τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Καλλιθέα (Βαγγέλης Γούτης):
Τακίδης, Αρκούδας, Σταύρου, Κουτρουμπής (46′ Ρουσάκης), Πρίπου, Ηρακλής, Κατσίκης (90+1′ Φουντουκίδης), Καλτσάς, Μιχαλόπουλος, Πλατέλλας, Ντακόλ (65′ Μαρουκάκης).
Διαγόρας (Ράτκο Ντόστανιτς):
Πονηρός, Μουσταφίδης, Χατζηκοσμάς (85′ Ρούσσος), Αυγενικού, Βουκαϊλοβιτς, Ματεντζίδης, Επιφανής (61′ Μαριεττάκης), Τσίτσης, Καρπαθάκης (86′ Λερογιάννης), Πουλόπουλος, Μπαούρης.

πηγή: www.onsports.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments