Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Διαγωνισμός μαγειρικής απόψε στην Έκθεση Κρεμαστής

Διαγωνισμός μαγειρικής απόψε στην Έκθεση Κρεμαστής

0
Dodekanisos

Ο εν λόγω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και σκοπό έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Οι συμμετοχές ανέρχονται σε περίπου δέκα και προέρχονται από το νησί της Ρόδου, από διάφορα χωριά, και είναι σύλλογοι και μεμονωμένοι αλλά ακόμα και τη μέρα του διαγωνισμού θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους. Το τι θα μαγειρέψουν οι διαγωνιζόμενοι θα το ανακοινώσουν την ώρα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας που συνδιοργανώσουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στο πλαίσιο της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής .

Τα πιάτα θα βαθμολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, δημοσιογράφους γεύσης και καταξιωμένους σεφ στον χώρο της γαστρονομίας.

Η προσπάθεια των συμμετεχόντων θα βαθμολογείται καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ενώ στο τέλος θα κερδίσει το καλύτερο πιάτο,  βάσει συνολικής  βαθμολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ενώ οι τρεις πρώτοι θα λάβουν τιμητική πλακέτα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments