Αρχική Videos Διαδηλώσεις και στη Ρωσία, ζητούν την αποφυλάκιση του Ναβάλνι

Διαδηλώσεις και στη Ρωσία, ζητούν την αποφυλάκιση του Ναβάλνι

0

Σε διαδηλώσεις «κατέβηκαν» στη Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, υποστηρικτές του  Ρώσου αντιφρονούντα δικηγόρου και ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος παραμένει στη φυλακή για τρία χρόνια. Οι διαδηλωτές διάλεξαν την Κυριακή 4 Ιουνίου όπου είχε τα γεννέθλια του προκειμένου να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν την αποφυλάκιση του. Η Ρωσική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεθς καθώς δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Γεωργία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Ναβάλνι ανέφερε ότι αν και έχει υψηλό ηθικό, θα προτιμούσε να βρίσκεται με την οικογένειά του και όχι σε μια αποικία κρατουμένων, 260 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας. Ο Ναβάλνι λέει ότι βρίσκεται για πολλοστή φορά, τη 16η συνολικά, στο πειθαρχείο. Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι οι ρωσικές αρχές θέλουν να του σπάσουν το ηθικό και για αυτό τον κλείνουν συχνά, για πολλές ημέρες, σε κελιά όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι αφόρητες.

Ο Ναβάλνι πρόκειται να δικαστεί προσεχώς για μια νέα υπόθεση, κατηγορούμενος για «εξτρεμισμό» και κινδυνεύει με κάθειρξη 35 ετών. Κρατείται από τον Ιανουάριο του 2021. Ο ίδιος συνεχίζει και μέσα από τη φυλακή να καταγγέλλει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments