“Δεσμεύομαι να μην στείλουμε Γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστήριξε ότι δεν θα στείλει Γερμανούς στρατιώτες στην Ουκρανία και ότι τα γερμανικά αεροπλάνα δεν θα καταρρίψουν ρωσικά αεροπλάνα και πυραύλους!

«Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραμένω απόλυτα σαφής στις δηλώσεις μου. Δεν στέλνω στρατιώτες στην Ουκρανία. Δεν θα χρησιμοποιήσω Γερμανούς πιλότους και γερμανικά αεροπλάνα για να καταρρίψω ρωσικά αεροπλάνα και πυραύλους.

Όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό». Και δεν θα αφήσουμε τα όπλα μας να μπουν στην ευρεία ρωσική επικράτεια», υπογράμμισε ο καγκελάριος μιλώντας από το Σάαμπρικεν. Παρόλα αυτά, η Γερμανία εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος καλύτερος σύμμαχος της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έως τώρα έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις αυτόν τον πόλεμο ο οποίος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο Σολτς ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την επόμενη θητεία ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στις εκλογές του 2025.«Το SPD είναι ένα πολύ ενοποιημένο κόμμα», είπε ο Σολτς σε δημοσιογράφους σε καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Πρόσθεσε ότι η παράταξή του σκοπεύει να κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025. «Θα υποβάλω υποψηφιότητα για να γίνω ξανά καγκελάριος», δήλωσε ο Scholz. Οι επόμενες εκλογές της Bundestag (γερμανικού κοινοβουλίου) θα διεξαχθούν το 2025. Θα καταλήξουν στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό νέο καγκελάριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments