Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δέσμευση Σαντορινιού για την Κάλυμνο

Δέσμευση Σαντορινιού για την Κάλυμνο

0
Dodekanisos

Το υπερ–επείγον ζήτημα της ακτοπλοϊκής και της αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου, τέθηκε κατά κύριο λόγο, στη συνάντηση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος ως γνωστόν, είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, για το συντονισμό των συγκοινωνιών.

Αίτημα της προέδρου Μαρίας Βάλλα και του αντιπροέδρου Βασίλη Μπόλκα που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γαλουζή, είναι, η αύξηση των ακτοπλοϊκών προσεγγίσεων, σε τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα (από τρεις που υπάρχουν τώρα) καθώς και η αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων, που επίσης έχουν μειωθεί κατά 50% ώστε, το μεγάλο νησί της Δωδεκανήσου, η Κάλυμνος, να απαλλαγεί επί τέλους από τον άδικο χαρακτηρισμό της άγονης γραμμής.

Για το συγκεκριμένο αίτημα, που ο κ Σαντορινιός έκρινε δίκαιο, τόνισε ότι είναι στις προθέσεις του, η Κάλυμνος, με οποιοδήποτε τρόπο να εξυπηρετηθεί, προκειμένου να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, γι αυτό και ο ίδιος, θα καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες, για να μην υπάρξει πλέον πρόβλημα από τη νέα ακτοπλοϊκή περίοδο.

Παρόλα αυτά, λύση στο πρόβλημα – όπως είπε – θα δοθεί και με την έναρξη των δρομολογίων με υδροπλάνα, που το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά, προωθούν με ζήλο.

Σε επικοινωνία της προέδρου της Ένωσης, Μαρίας Βάλλα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR FERRIES κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο για την αύξηση δρομολογίων από και προς Πειραιά και σύνδεση με Κυκλάδες, με ένα από τα μεγάλα πλοία, ο πρώτος, εξέφρασε την πρόθεση, να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, αρχής γενομένης από το αίτημα της εταιρείας για σύνδεση της Καλύμνου και με τη Σάμο, από τη νέα ακτοπλοϊκή περίοδο και ο δεύτερος, διαβεβαίωσε ότι η Κάλυμνος, θα προστεθεί στα δρομολόγια του Ε/Γ–Ο/Γ Blue Star2 για την αιτούμενη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος και επιστροφή, μόλις λάβει τις σχετικές μετρήσεις, από την εργοληπτική εταιρεία εκβάθυνσης του λιμένος.

Σε συζήτηση με το δήμαρχο Καλύμνου και τον υπεύθυνο της εργολαβικής εταιρείας 3Κ, κ. Κρούσκο, δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι οι μετρήσεις θα αποσταλούν, το αργότερο μέσα σε μια εβδομάδα, προκειμένου να τελειώσει οριστικά το πρόβλημα.

Βασικό θέμα επίσης, ήταν αυτό της ολοκλήρωσης διαδικασιών για τη δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, έθεσε στον κ. Σαντορινιό, ευθύς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ως υφυπουργός Ναυτιλίας. Μετά την παράδοση της σχετικής μελέτης του ΥΕΝ στο Δήμο Καλυμνίων, ακολουθεί η σχετική συνεννόηση, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο διαθέσιμος χώρος και να αξιοποιηθούν οι προσομοιωτές Γέφυρας για την εκπαίδευση των υποψηφίων πλοιάρχων, καθώς και προσομοιωτές Μηχανοστασίου για τους μηχανικούς πλοίων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments