Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία για τη σύνδεση του κορωνοϊού με τις νυχτερίδες,...

Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία για τη σύνδεση του κορωνοϊού με τις νυχτερίδες, λέει νέα μελέτη

0
Dodekanisos

Δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να συνδέουν τις νυχτερίδες με το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, ανακάλυψαν Ισραηλινοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αφού εξέτασαν πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες για μολυσματικές ασθένειες.

«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι η ακριβής προέλευση της παραλλαγής COVID-19», δήλωσε η Maja Weinberg, Ph.D., επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο. τεύχος του iScience.

Σύμφωνα με τον Weinberg, το να κατηγορείς τις νυχτερίδες για την πανδημία -η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6,4 εκατομμύρια ανθρώπους- είναι μια “ελαττωμένη θεωρία” που “δεν βασίστηκε σε επαρκή πειστικά επιστημονικά στοιχεία και προκάλεσε περιττό άγχος και σύγχυση σε όλο τον κόσμο”.

Η ύπαρξη αντισωμάτων έναντι του νέου κοροναϊού σε νυχτερίδες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν μεταδώσει την ασθένεια στον άνθρωπο. Απλώς δείχνει ότι τα ζώα κατάφεραν να επιβιώσουν από την ασθένεια και έγιναν ανθεκτικά σε αυτήν, είπε ο Δρ Weinberg. «Οι νυχτερίδες έχουν ένα πολύ αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα που τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν σχετικά εύκολα ιούς που θεωρούνται θανατηφόροι για άλλα θηλαστικά.

ΠΗΓΗ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments