Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου «Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους παράγοντες!»

«Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους παράγοντες!»

0
pselas
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αντιμετωπίζεται έτσι όπως θα έπρεπε από την πολιτεία, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Χρυσόστομος Ψέλλας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη αδικία» αλλά και «έλλειψη σεβασμού» προς τους παράγοντες, εξαπολύοντας και βέλη για τον τρόπο με τον οποίο «πιέζονται οι παράγοντες εν μέσω κορωνοϊού να τελειώσουν την διαδικασία για να ενταχθούν στο αθλητικό μητρώο δεχόμενοι μάλιστα και απειλές ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ελαστικότητα την περίοδο αυτή». Σχετικά με την επόμενη ημέρα τόνισε ότι δεν βλέπει προοπτική ότι μπορεί να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα είπε τα ακόλουθα:
«Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση να ανοίξουν τα γήπεδα και τις ερασιτεχνικές διοργανώσεις. Πρέπει να δώσει το στίγμα η κυβέρνηση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Όπως πέρσι κάποια στιγμή νομοθέτησε και έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε Ομοσπονδία να πάρει απόφαση για την αποπεράτωση των πρωταθλημάτων. Πιστεύω ότι και τώρα θα πρέπει να γίνει το ίδιο. Από εκεί και πέρα και εμείς τηρούμε στάση αναμονής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα με τις αγωνιστικές που απομένουν. Θεωρητικά τα χρονικά περιθώρια υπάρχουν βέβαια καθώς η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου. Εμείς όμως πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τη νησιωτικότητα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας οι οποίες είναι απαγορευτικές για να γίνουν αγώνες ποδοσφαίρου μέσα στο καλοκαίρι. Ρεαλιστικά, πιστεύω ότι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορούσαν να τελειώσουν τα πρωταθλήματα μέσα στα γήπεδα ήταν να έχουμε έναρξη αγώνων στις 14 Φεβρουαρίου. Είχαμε κάνει και σχετικό σχεδιασμό όπου με μια εμβόλιμη κάθε μήνα σε ότι αφορά την Α’ Κατηγορία για παράδειγμα, τελειώναμε στο τέλος Μαΐου. Από τη στιγμή που δεν ξεκινάμε στις 14 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει προοπτική για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η δική του αίσθηση:
«Από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση και δεν υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης καν πλάνο, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Το μόνο που απομένει είναι να δώσουν τη δυνατότητα στις Ομοσπονδίες για το πώς θα λήξουν τα πρωταθλήματα. Για να πούμε εμείς επίσημα σταματάμε ή όχι πρέπει να υπάρχει η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Νιώθω ότι υπάρχει μια μεγάλη αδικία όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει σεβασμός προς τους παράγοντες. Και αυτό φαίνεται και από το θέμα του αθλητικού μητρώου της ΓΓΑ η οποία πιέζει τους παράγοντες για να μαζέψουν χαρτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα με την απειλή μάλιστα ότι δεν θα μπορούν να μπουν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μια ελαστικότητα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Η βιασύνη που περιλαμβάνει το νέο αθλητικό μητρώο πιστεύω ότι σχετίζεται με τον έλεγχο που θέλει να έχει η κυβέρνηση στις Ομοσπονδίες, γιατί είμαστε και σε χρονιά εκλογών».

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε τα ακόλουθα:
«Το τι θα ισχύσει τελικά για το ποδόσφαιρο θα πρέπει να το δούμε αν θα εγκρίνει η FIFA/UEFA. Αν δεν υπάρχει συναίνεση δεν μπορεί να ισχύσει απολύτως τίποτα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κάνουν παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο. Όλα λύνονται με τη συνεργασία. Αρκετά σωματεία από τη Δωδεκάνησο είχαν αναγνώριση από τη ΓΓΑ. Με τη δικαιολογία όμως ότι χάθηκαν οι αναγνωρίσεις τους ζητήθηκε να κάνουν ξανά τη διαδικασία από την αρχή. Πρέπει να υπάρχει ένα μητρώο αλλά κάτω από άλλες συνθήκες. Και σίγουρα εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να πιέζονται οι παράγοντες του αθλητισμού να τρέξουν να κάνουν όλη τη διαδικασία. Έχουν τάξει μια οικονομική ενίσχυση στα σωματεία την οποία τελικά θα πάρουν ούτε το 10% των σωματείων. Είναι όσα έχουν πάρει ως τώρα την αθλητική αναγνώριση. Τα υπόλοιπα; Υπάρχουν σωματεία νησιών που απαγορευόταν να μετακινηθούν λόγω των περιοριστικών μέτρων και δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτά γιατί να μείνουν απ’ έξω;»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments