«Δεν υπάρχει εναλλακτική στην πρόταση ειρήνης του Πούτιν»

0
Dodekanisos

«Ο Τραμπ θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πρόταση του Πούτιν για να επέλθει ειρήνη», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ  Ριάμπκοφ. Ουσιαστικά «απάντησε» στον Ντόναλντ Τραμπ για το πρόσφατο σχόλιο που έκανε ότι «δεν είναι αποδεκτοί οι όροι του Πούτιν για τη λύση της Ουκρανικής κρίσης».

«Θα έρθει καιρός και ο κ. Τραμπ, ανεξάρτητα από το καθεστώς του στο μέλλον, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές σε αυτό που προτείνει ο Πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Ριάμπκοφ. Ο Τραμπ δεν είναι ολόκληρη η ελίτ των ΗΠΑ». «Έχω μια αόριστη ιδέα για το τι είναι η σημερινή ελίτ στις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε. «Νομίζω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε να κάνουμε με το βαθύ κράτος και τους πολιτικούς που έχουν χαράξει την πορεία», τόνισε ο ανώτερος διπλωμάτης.

«Η ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα σήμαινε σχεδόν ακαριαίο τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία», δήλωσε και ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, μιλώντας σε πρόσφατο φόρουμ. Σύμφωνα με τον Ουσάκοφ, η Ρωσία έχει υποβάλει μια πρόταση «που θα μπορούσε να θέσει τέλος στις εχθροπραξίες σχεδόν αμέσως». Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου εξέφρασε την ελπίδα ότι, θα δοθεί προσοχή στην πρόταση του Πούτιν, την οποία χαρακτήρισε περισσότερο από δίκαιη. «Και το πιο σημαντικό, παρουσιάζει μια ευκαιρία να σταματήσουμε να τακτοποιούμε τα πράγματα στο πεδίο της μάχης και να χάνουμε ανθρώπους», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments