Αρχική Videos “Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς συζήτηση!”

“Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς συζήτηση!”

0
Dodekanisos

«Θα πρέπει να προηγηθεί εκτενή δημόσια συζήτηση όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», είπε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τοποθέτηση που έκανε. Ο ίδιος τόνισε ότι «ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξαιρετική κατάσταση, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ληφθούν αποφάσεις χωρίς «ζύγιση επιχειρημάτων και εξισορρόπηση συμφερόντων». Πάντως απέρριψε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι ο Covid έχει μετατρέψει τη Γερμανία σε δικτατορία, κατηγορώντας όσους διαδίδουν τέτοια μηνύματα για ασέβεια των εθνικών «δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου».


Ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος διαδραματίζει σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό ρόλο και δεν εκδίδει νόμους ο ίδιος, είπε ότι ένιωθε ότι ήταν καθήκον του να «καλέσει σε δημόσιο διάλογο για σοβαρά ζητήματα». Ο Σταϊνμάιερ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς συζήτηση», προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει και για περιόδους κρίσης. Ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους αρνήθηκε να αποκαλύψει την προσωπική του θέση για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια μιας νέας τοποθέτησης του στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατέστησε σαφές ότι είναι υπέρ μιας εντολής εμβολίου για όλους τους Γερμανούς άνω των 18 ετών. Η συζήτηση για το θέμα στην Bundestag αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments