Αρχική Videos Δεν της επιτρέπουν να κάνει μεταμόσχευση επειδή …είναι ανεμβολίαστη!

Δεν της επιτρέπουν να κάνει μεταμόσχευση επειδή …είναι ανεμβολίαστη!

0

To Εφετείο της Αλμπέρτα επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία δεν επιτράπηκε σε κάτοικο της περιοχής να της γίνει μεταμόσχευση οργάνου καθώς είναι ανεμβολίαστη! Πρόκειται για την Σίλα Λιούις η οποία διαγνώστηκε με μια καταληκτική ασθένεια το 2018 και της είπαν ότι δεν θα επιζούσε αν δεν της έκαναν μεταμόσχευση οργάνου. Τοποθετήθηκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση το 2020, αλλά ενημερώθηκε ένα χρόνο αργότερα ότι θα έπρεπε να κάνει το εμβόλιο για να γίνει η μεταμόσχευση. Μετά την επικύρωση της απόφασης από το Εφετείο η ίδια είναι αποφασισμένη να …κυνηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστηρίο σε μια προσπάθεια της να δικαιωθεί.



Το Κέντρο Δικαιοσύνης για Συνταγματικές Ελευθερίες (JCCF), το οποίο εκπροσωπεί την Lewis, υποστηρίζει ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα της και τονίζει ότι η απαίτηση του συγκεκριμένου εμβολίου είναι πρόωρη επειδή είναι πολύ νέο και βρίσκεται ακόμη σε κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης στον Καναδά.

«Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι απαραίτητο συστατικό της σωστής ιατρικής φροντίδας για άτομα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναζητούν μεταμόσχευση οργάνο», ανακοίνωσε το Εφετείο. Και το πρώτο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το πρότυπο περίθαλψης πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους πιθανούς αποδέκτες, διαφορετικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιατρικό χάος».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments