Αρχική Videos “Δεν θέλουμε να γίνουμε μικτή φυλή!”, λέει ο Όρμπαν, τον κατηγορούν για...

“Δεν θέλουμε να γίνουμε μικτή φυλή!”, λέει ο Όρμπαν, τον κατηγορούν για ρατσισμό

0

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι οι Ούγγροι «δεν θέλουν να γίνουν μικτή φυλή» και δεν ενδιαφέρονται να συναναστραφούν με «μη Ευρωπαίους». Ο ηγέτης της ακροδεξιάς είπε ότι οι πολυπολιτισμικές χώρες στη Δυτική Ευρώπη, όπου Ευρωπαίοι και μη Ευρωπαίοι ζουν μαζί, «δεν είναι πλέον έθνη».

«Μετακομίζουμε, εργαζόμαστε αλλού, ανακατευόμαστε στην Ευρώπη. Αλλά δεν θέλουμε να είμαστε μικτή φυλή, ένας πολυεθνικός λαός που θα ανακατευόταν με μη Ευρωπαίους», είπε στο Θερινό Πανεπιστήμιο Baile Tusnad στην περιοχή της Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας, όπου κατοικεί μια μεγάλη ουγγρική κοινότητα. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σχόλια από άλλους πολιτικούς ανά την Ευρώπη και θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίοι κάνουν λόγο για «ρατσιστική δήλωση» του Orban.

Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, υποστήριξε επίσης ότι «η Δύση είναι χωρισμένη στα δύο», με τη μισή να είναι οι χώρες όπου οι Ευρωπαίοι αναμιγνύονται με τους μη Ευρωπαίους. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτές οι χώρες «συνεχίζουν να πολεμούν την κεντρική Ευρώπη για να μας αλλάξουν για να γίνουμε σαν αυτές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments