Αρχική Videos “Δεν θα υποκύψουμε στη βία!”, αμετακίνητος στη θέση του ο Μακρόν!

“Δεν θα υποκύψουμε στη βία!”, αμετακίνητος στη θέση του ο Μακρόν!

0

Αμετακίνητος στη θέση του αναφορικά με την αλλαγή των ορίων συνταξιοδοτικής φαίνεται πως είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν! Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα έκανε δηλώσεις λέγοντας πως καταδικάζει τη βία που ξέσπασε στις διαδηλώσεις της Πέμπτης 23 Μαρτίου.
«Δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα στη βία. Καταδικάζω τη βία με τη μέγιστη δυνατή δύναμη», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οι απεργίες έχουν προκαλέσει εκτεταμένη αναστάτωση στη Γαλλία, ωστόσο ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και ότι θα «συνεχίσει τη δημοκρατική διαδικασία» για τη νομιμοποίηση της μεταρρύθμισης, η οποία εξετάζεται τώρα από την ανώτατη συνταγματική αρχή της Γαλλίας.

«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι ενώπιον του Συνταγματικού Συμβουλίου και είναι προφανές ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου», είπε ο Μακρόν. «Συνεχίζουμε να προχωράμε, η Γαλλία δεν μπορεί να είναι σε αδιέξοδο». Ο Μακρόν είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους ηγέτες των συνδικάτων μόλις το Συνταγματικό Συμβούλιο λάβει την απόφασή του για το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Στο μεταξύ, καθώς οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη κρατική επίσκεψη του βασιλιά της Βρετανίας Κάρολου Γ’ στη Γαλλία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments