Αρχική Videos “Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη όσο ο Πούτιν είναι στο Κρεμλίνο”

“Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη όσο ο Πούτιν είναι στο Κρεμλίνο”

0
Dodekanisos

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση που έκανε στους Times Radio, ο απόστρατος στρατηγός του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ Richard Shirreff. Κάλεσε τα μέλη του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ να αρνηθούν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία.

«Οποιαδήποτε υπόδειξη διαπραγμάτευσης θα είναι ακριβώς αυτό που αναζητά ο Πούτιν, διότι θα σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει κομμάτια από αυτά που έχει. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του και οι στόχοι κάθε υπερεθνικιστή που ακολουθεί τον Πούτιν θα είναι να συνεχίσει τον πόλεμο, να συνεχίσει να προσπαθεί να ανοικοδομήσει τη ρωσική αυτοκρατορία και να εξαλείψει την Ουκρανία από τον χάρτη».

Ο Σιρεφ, ο οποίος αποσύρθηκε το 2014 μετά από τετραετή θητεία ως ο κορυφαίος Βρετανός αξιωματικός στο ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό των μαχών δεν θα πετύχαινε τίποτα.
«Το μόνο που θα κάνει είναι να επιτρέψει στη Ρωσία να ανακτήσει, να ανοικοδομήσει, να αναγεννηθεί, να επανεκπαιδευτεί και να προχωρήσει ξανά. Η ουσία είναι η εξής: Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη όσο ο Πούτιν είναι στο Κρεμλίνο».

Ο Shirreff είπε ότι η απόσυρση από την Χερσώνα δείχνει ότι η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι «χρήματα που ξοδεύονται καλά». Νωρίτερα είχε πει ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιδιώξει «τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία στα κράτη της Βαλτικής για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments