Δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής των BRICKS ο Πούτιν

0
Dodekanisos

Δεν θα παραστεί τελικά στην σύνοδο κορυφής των BRICKS που θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ τον επόμενο μήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής.
«Με κοινή συμφωνία, ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Πούτιν θα συμμετάσχει στις διεργασίες μέσω βιντεοκλήσης. Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί 22-24 Αυγούστου. Εκτός από το πρώτο πρόσωπο της διοργανώτριας χώρας, στην εκδήλωση θα παραστούν οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας , της Βραζιλίας και της Ινδίας .

Η Νότια Αφρική βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ( ICC ), του οποίου το προδικαστικό τμήμα εξέδωσε στις 17 Μαρτίου ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη διαμεσολαβήτρια των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα . Το δικαστήριο τους κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για «την απέλαση παιδιών που οι αρχές έσωσαν από τον ουκρανικό βομβαρδισμό και έβγαλαν από τη ζώνη μάχης σε ασφαλείς περιοχές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments