Αρχική Videos “Δεν θα πάμε ποτέ εναντίον της Ρωσίας όσο είμαι στην εξουσία!”

“Δεν θα πάμε ποτέ εναντίον της Ρωσίας όσο είμαι στην εξουσία!”

0

«Δεν θα πάμε ποτέ ενάντια στη Ρωσία! Αν είχαμε ενεργήσει έτσι, θα είχαμε καταλήξει σαν την Ουκρανία», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Λευκορωσίας είναι απαραβίαστες, και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα στραφεί ποτέ εναντίον της Ρωσίας.

«Βλέπω προσπάθειες να αναταράξουν την κατάσταση. Και μετά από αυτές τις μεγάλες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία που θα γίνουν στις 19 Δεκεμβρίου, όλοι θα πουν ότι τελειώσαμε: δεν υπάρχει πια κυβέρνηση στη Λευκορωσία, οι Ρώσοι ήδη κυβερνούν τη χώρα. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι κανείς εκτός από εμάς δεν κυβερνά τη Λευκορωσία. Αυτά είναι τα καθήκοντά μας και δικά μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Εκτελούμε αυτά τα καθήκοντα», δήλωσε ο Λευκορώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο είναι πεπεισμένος ότι η διατήρηση φιλικών και συμμαχικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι κρίσιμης σημασίας.
«Δεν θα είμαστε ποτέ εχθροί της Ρωσίας». Και δεν θα στραφούμε ποτέ εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η χώρα και οι άνθρωποι της είναι οι πιο κοντινοί σε εμάς. Νομίζω ότι θα παραμείνουμε σε αυτή τη στρατηγική όσο είμαστε στην εξουσία. «Αν είχαμε ενεργήσει διαφορετικά, θα είχαμε καταλήξει σαν την Ουκρανία», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments