Αρχική Videos «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παρά την πανδημία ανεμβολίαστων»

«Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παρά την πανδημία ανεμβολίαστων»

0
Dodekanisos

Ξεκάθαρος στο ότι η Γερμανία δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ακόμα και σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους όπως οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (που σε άλλες χώρες είναι υποχρεωτικός), εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn. Είναι κάτι που έχει ειπωθεί και άλλη φορά με τους Γερμανούς να δείχνουν πολύ επιφυλακτικοί. Όπως είπε δεν υπάρχουν σχέδια για να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, σε αντίθεση με αρκετές γειτονικές χώρες οι οποίες έχουν επιβάλλει υποχρεωτικότητα. Από εκεί και πέρα, ο κ. Spahn έκανε λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων», εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την κατάσταση αυτή. «Η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει», τόνισε και πρόσθεσε πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν περισσότεροι είχαν εμβολιαστεί. Θα υπήρχαν λιγότεροι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίες Ελέγχου Ασθενειών, Lothar Wieler (και πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch). Περιέγραψε την πρόσφατη αύξηση των ποσοστών μόλυνσης ως τρομακτική. «Το τέταρτο κύμα αναπτύσσεται ακριβώς με τον τρόπο που φοβόμασταν, επειδή δεν έχουν λάβει αρκετοί άνθρωποι το εμβόλιο».

Το ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού της Γερμανίας κατά του νέου ιού έχει ουσιαστικά φρενάρει τον τελευταίο μήνα στο 66%. Είναι ένα ποσοστό χαμηλότερο από ό,τι σε άλλα κράτη της Δυτικής Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι όσοι έχουν αρνηθεί για να κάνουν το εμβόλιο είναι απίθανο να αλλάξουν γνώμη. Διάφορα άτομα υψηλού προφίλ, όπως ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, Joshua Kimmich και η πρώην πρόεδρος της Die Linke, Sahra Wagenknecht, δημοσιοποίησαν πρόσφατα την άρνηση τους να εμβολιαστούν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments