Αρχική Videos “Δεν θα γίνουμε οι …αγελάδες σας”, λέει το Ιράν στον Biden

“Δεν θα γίνουμε οι …αγελάδες σας”, λέει το Ιράν στον Biden

0
Dodekanisos

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στον Ιρανό πρόεδρο Ebrahim Raisi (Εμπραχίμ Ραίσι) η πρόσφατη δήλωση που έκανε ο Joe Biden ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ελευθερώσουν το Ιράν». Μιλώντας στην Τεχεράνη για την επέτειο. της κατάληψης της Πρεσβείας των ΗΠΑ το 1979, την οποία η Ισλαμική Δημοκρατία γιορτάζει ως «Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης της Παγκόσμιας Αλαζονείας», έστειλε το δικό του μήνυμα:
«Το Ιράν ελευθερώθηκε πριν από 43 χρόνια και είναι αποφασισμένο να μην καταληφθεί από εσάς. Και δεν θα γίνουμε ποτέ οι αγελάδες σας», είπε ο Ραΐσι, αναφερόμενος στην Ιρανική Επανάσταση που ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δικτάτορα της χώρας, τον Σάχη. Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε περισσότερους από 300 πολέμους και 62 πραξικοπήματα σε όλο τον κόσμο, και τους πυρηνικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για ίδρυση και υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Μπάιντεν έκανε τα σχόλια του για το Ιράν σε μια προεκλογική ομιλία στην Καλιφόρνια «Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερωθούν σύντομα, θα δείτε», είπε ο Μπάιντεν. Δεν έδωσε πάντως περισσότερες λεπτομέρειες και δεν είναι σαφές τι τον ώθησε να κάνει τα σχόλια, δεδομένου ότι το μέρος της ομιλίας του αμέσως πριν από τα σχόλια για το “ελεύθερο Ιράν” ήταν αφιερωμένο στους τραυματισμούς που υπέστησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στους επιθετικούς πολέμους των ΗΠΑ τις δύο τελευταίους. δεκαετίες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments