Αρχική Videos “Δεν θα φτιάξουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία”, λέει η Μεγάλη...

“Δεν θα φτιάξουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία”, λέει η Μεγάλη Βρετανία

0
Dodekanisos

Αποφασισμένη να μην επανήλθε στις κανονικές σχέσεις με τη Μόσχα είναι η Μεγάλη Βρετανία. Είναι κάτι που παραδέχθηκε ξεκάθαρα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι την παραμονή της συνόδου κορυφής της G20. «Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία», είπε στο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ θα είχε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν είχε παραστεί σε μια συνάντηση των ηγετών της G20.

Αργότερα, στο ραδιόφωνο LBC, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι ορισμένες χώρες εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους «όχι τόσο ανοιχτά» όσο θα ήθελε η Βρετανία και το βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη «διεθνή καταδίκη» των ενεργειών των ρωσικών αρχών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ιδιαίτερα σημαντική η θέση της Κίνας , η οποία φέρεται να έχει «τεράστια επιρροή» στην παγκόσμια σκηνή και την οποία «ακούει» η Μόσχα .

Νωρίτερα στο Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις προοπτικές για σχέσεις με το Λονδίνο, είπαν ότι πλέον δεν βλέπουν «ούτε προαπαιτούμενα, ούτε λόγους, ούτε ελπίδες ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον». Πρόσθεσαν ότι «η Ρωσία διατηρεί το άνοιγμα και την ετοιμότητά της να συζητήσει τα πιο δύσκολα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι εις βάρος των δικών της συμφερόντων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments