«Δεν συμφωνούμε με αυτή τη φιλοσοφία του ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

Η Ουγγαρία επαναξιολογεί τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν κράτη μέλη στη σύγκρουση της Ουκρανίας και να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο Kossuth, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η χώρα του έχει ήδη υποβιβαστεί στο ρόλο ενός μη συμμετέχοντος εντός του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λόγω της στάσης του απέναντι στην Ουκρανία και η Βουδαπέστη ψάχνει τώρα νομικούς τρόπους για να διατηρήσει την ιδιότητά της. Διατηρεί το δικαίωμα να απέχει από την ένταξη σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με τις οποίες διαφωνεί. «Η θέση της Ουγγαρίας πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, οι δικηγόροι και οι αξιωματούχοι μας εργάζονται σε τρόπους που θα επιτρέψουν στην Ουγγαρία να συνεχίσει να υπάρχει ως μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να συμμετέχει σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ εκτός της επικράτειας του μπλοκ. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα προσέγγιση, έναν νέο ορισμό για τη θέση μας ως δύναμη υπέρ της ειρήνης στο ΝΑΤΟ», είπε ο Όρμπαν.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον… μοιάζει με προθέρμανση για μια πιθανή άμεση στρατιωτική σύγκρουση. Μπορούμε με ασφάλεια να το ονομάσουμε προετοιμασία για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ομάδες εργασίας εντός του ΝΑΤΟ που αξιολογούν τους καλύτερους τρόπους ώστε το μπλοκ να ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στη σύγκρουση. Ο Όρμπαν σημείωσε ότι το μπλοκ δημιουργήθηκε με σκοπό την υπεράσπιση των κρατών-μελών από τους επιτιθέμενους, όχι τη διεξαγωγή πολέμων εκτός της επικράτειάς του. Σχολιάζοντας τους δυτικούς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ευρώπη εάν νικήσει την Ουκρανία, ο Όρμπαν είπε ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι εξαιρετικά μικρές και αυτές οι προειδοποιήσεις χρησιμεύουν μόνο ως δικαιολογία για να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments