Αρχική Videos “Δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία”

“Δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία”

0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας ακόμα και μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Χάντελσμπλατ μεταξύ άλλων τόνισε πως «τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ακόμα και αν τελειώσει ο πόλεμος, δεν πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία».
Ο ίδιος είπε και τα εξής: «Είμαστε στην «αποφασιστική φάση του πολέμου, επομένως είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε την Ουκρανία με τα όπλα που χρειάζεται για να κερδίσει».

Η παράδοση των αρμάτων Leopard 2 από τη Γερμανία θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ramstein την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ. Οι πρόσφατες δεσμεύσεις για βαρύ πολεμικό εξοπλισμό είναι σημαντικές και αναμένονται περισσότερες στο εγγύς μέλλον.

Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου, ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει ότι ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, «η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη έχει αλλάξει». Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θέλει να «ελέγχει τις γειτονικές χώρες». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συμμαχίας, αυτό φέρνει τη Ρωσία σε θέση μόνιμης σύγκρουσης με τη Δύση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments