Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Δεν πειράζει ρε μάγκες!

Δεν πειράζει ρε μάγκες!

0
DSC01542
Dodekanisos
Αυτά που έγιναν χθες στο κλειστό Medina του Isle Of Wight σίγουρα δεν τιμούν τον θεσμό των Island Games. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν σέβονται τον ιδρώτα των αθλητών μας, το ταξίδι που έκαναν από την Ελλάδα για να τιμήσουν τη Ρόδο μετά από μια κουραστική χρονιά, αλλά και τα χρήματα που ξόδεψαν εδώ. Δύο ανεκδιήγητοι διαιτητές στέρησαν από την ομάδα μπάσκετ της Ρόδου τη νίκη κόντρα στο Σάρεμα και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Μάλλον κάποιους πείραξε το χθεσινό 118-48…Και αν η  ποδοσφαιρική ομάδα «στιγματίστηκε» άδικα λόγω των αντιδράσεων των παικτών της μετά τις αποφάσεις του τραγικού διαιτητή στο ματς με το Jersey, τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουμε το ήθος, την αξία και την συμπεριφορά των αθλητών του Γιάννη Τσακίρη, που μετά τη «σφαγή» που υπέστησαν από τους διαιτητές του ημιτελικού με το Σάρεμα έσπευσαν να συγχαρούν τους αντιπάλους τους, στρεφόμενοι απλά κατά των υπευθύνων της αποστολής για τη μεγάλη αδικία εναντίον τους, θεωρώντας ότι δεν προστατεύτηκαν.Μάλλον οι υπεύθυνοι του νησιού μας για τα Island Games θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες και να πιέσουν την IGA να βελτιώσει το διαιτητικό κομμάτι γιατί πραγματικά είναι κρίμα για τον κόπο αυτών των αθλητών…Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να αγωνιζόμαστε όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν έχουμε τύχη και ότι ακόμη και να είμαστε καλύτεροι δεν θα νικήσουμε, αφού οι διοργανωτές δεν φαίνεται να μας έχουν και σε μεγάλη υπόληψη. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που ανάγκασε όλους όσους το παρακολούθησαν να κοιτούν με κομμένη την ανάσα, η Ρόδος ηττήθηκε με 105-101 στη δεύτερη παράταση. Τα παιδιά του Γιάννη Τσακίρη έκαναν μια υπερπροσπάθεια για να φτάσουν στη νίκη, όμως οι αποφάσεις των διαιτητών από το πρώτο κιόλας λεπτό τους εκνεύρισαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να περάσουν μπροστά στο σκορ παρά μόνο σε λίγα σημεία του αγώνα, ενώ ακόμη και όταν το κατάφεραν ή ισοφάριζαν, οι «άντρες με τα γκρι» ήταν εκεί για να τους σταματήσουν. Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά, όμως αν έβλεπε κάποιος τα πρόσωπα των παικτών μας μετά τη λήξη του αγώνα, θα διαπίστωνε ότι και λίγα λέμε…Ας μιλήσουμε όμως και με αριθμούς. Επτά τεχνικές ποινές κατά της ομάδας μας για διαμαρτυρία, καμία στους αντιπάλους, οι οποίοι φυσικά δεν έπαιξαν με σφραγισμένα στόματα. Πέντε παίκτες μας αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ (περιττό να πούμε για το αν ήταν ή όχι τα περισσότερα από αυτά) στην κανονικά διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να παίξουμε στην παράταση με τους πέντε εναπομείναντες και χωρίς ψηλό, αφού οι διαιτητές είχαν «φροντίσει» να τους πετάξουν έξω νωρίτερα. Μάλιστα, αν το παιχνίδι πήγαινε και σε τρίτη παράταση, ίσως αναγκαζόμασταν να παίξουμε και με τέσσερις ή ακόμη και με τρεις παίκτες, αφού οι Βογιατζής και Χρύσης είχαν από τέσσερα φάουλ. Πάντως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές της ομάδας μπάσκετ της Ρόδου για την μεγάλη προσπάθεια και την συμπεριφορά τους και να γνωρίζουν ότι για εμάς το παιχνίδι το κέρδισαν.

Ο αγώνας
Το ματς ξεκίνησε νευρικά από τους παίκτες μας, με τον εκνευρισμό να μεγαλώνει μετά τις δύο πρώτες τεχνικές ποινές και το «φόρτωμα» των Τσότσου και Εκινέ με τρία φάουλ από τα πρώτα λεπτά. Πάντως η ομάδα μας κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να τους βρίσκει έξι πόντους πίσω (31-25). Στη δεύτερη περίοδο τα «όργανα» συνέχισαν να παίζουν, οι δυο ακόμη τεχνικές ποινές για διαμαρτυρίες μεγάλωσαν τον εκνευρισμό, όμως η κλάση των παικτών μας ήταν αρκετή για να καταφέρει η Ρόδος να κλείσει το ημίχρονο χωρίς ντεζαβαντάζ στο σκορ (45-45).Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τον ρυθμό να παραμένει γρήγορος και τη Ρόδο να μένει κοντά στο σκορ, παρά την καλή ημέρα που βρέθηκαν οι σουτέρ του Σάραμα, οι οποίοι έκαναν μεγάλη ζημιά εντός και εκτός της ρακέτας, αφού με τις διεισδύσεις τους δημιουργούσαν σχεδόν σε κάθε φάση ρήγματα. Και εκεί που όλα έδειχναν λίγο πριν το τέλος ότι η ήττα είναι κοντά, τα παιδιά της Ρόδου βρήκαν το σθένος να γυρίσουν το ματς αγωνιζόμενοι κόντρα σε…επτά και με το τρίποντο του Σκορδάλη επτά δεύτερα πριν το τέλος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Γιάννη Τσακίρη (όσοι είχαν απομείνει, αφού οι τεχνικές ποινές τους «θέρισαν») μπήκαν μπροστά στο σκορ, όμως τα ανάποδα φάουλ αλλά και η καλή απόδοση που για ακόμη ένα ματς έπιασαν οι Εσθονοί δεν επέτρεψαν στη Ρόδο να ξεφύγει στο σκορ. Αποτέλεσμα ήταν να «κυνηγάμε» και πάλι στο τελευταίο λεπτό, με τον Χρύση να πετυχαίνει το λέι απ λίγα δεύτερα πριν το τέλος και να ισοφαρίζει σε 96-96 για να πάμε έτσι στη δεύτερη παράταση. Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο η κούραση έκανε την εμφάνιση της, ενώ ένα «ανάποδο» σφύριγμα φάουλ του Αγαπιάδη και μία λάθος απόφαση για τη μπάλα που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, ήταν τα καθοριστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό 105-101.

Τα δεκάλεπτα: 31-15, 45-45, 70-66, 86-861η παράταση: 96-96, 2η παράταση: 105-101

Ρόδος: Βογιατζής 7, Αγαπιάδης 3, Χρύσης 9, Σκούφης, Αγγελάκος 7, Παρδακάς 24, Λαζαρίδης 13, Σκορδάλης 18, Τσότσος 10, Εκινέ 10Σάρεμα: Πάιστε 11, Άιχφους 25, Βάιναστ 16, Τόνους 6, Ούνπου 7, Κάζουπακ 13, Τέντερ 10, Βάιτες 17.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments