Αρχική Videos “Δεν μας τρομάζει ο Πούτιν, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο”

“Δεν μας τρομάζει ο Πούτιν, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο”

0

Για «επίδειξη Ρωσικής δύναμης», έκανε λόγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σχολιάζοντας την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην «Κόκκινη Πλατεία» με αφορμή την λεγόμενη «Ημέρα Νίκης» των Ρώσων. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επεσήμανε και τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να φοβάται την επίδειξη ρωσικής δύναμης και να παραμείνει ενωμένη υπέρ της Ουκρανίας. Ο Πούτιν δείχνει τους πυραύλους, τα τανκς και τους στρατιώτες του. Δεν μας τρομάζει και παραμένουμε ακλόνητοι στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία για όσο απαιτείται».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:
«Το μέλλον, το μέλλον μας, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να επιταχυνθούν οι συμφωνίες της Ένωσης με άλλες χώρες και μπλοκ επιρροής στον κόσμο. Είναι επείγουσα η ανάγκη δημιουργίας βαθύτερων δεσμών με την Ασία και την Αφρική».

Ο Σολτς έκανε έκκληση στο Στρασβούργο να παρουσιάσει η Ευρώπη «μία φωνή» ενώπιον του κόσμου και διαβεβαίωσε ότι οι 27 θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο Γερμανός Καγκελάριος πιστεύει ότι πρέπει να ενισχυθεί η αμυντική στρατηγική, καθώς και η αποστολή πυρομαχικών και η συνεργασία στην αεράμυνα της Ουκρανίας.

Ο ίδιος αφιέρωσε επίσης μέρος της ομιλίας του στην Κίνα, τον ρόλο της ως μεσολαβητή με τη Ρωσία και τις σχέσεις που διατηρεί το Πεκίνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε ότι «δεν είναι ώρα για αποσύνδεση από την Κίνα, αλλά μάλλον για μείωση των κινδύνων».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments