Αρχική Videos “Δεν λαμβάνουμε υπόψη το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας”

“Δεν λαμβάνουμε υπόψη το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας”

0

«Οι Βρυξέλες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την Κινεζική πρωτοβουλία για επίλυση της Ουκρανικής κρίσης», επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζόζεπ Μπορέλ. Ο ίδιος επεσήμανε πως «το μόνο βιώσιμο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία είναι το σχέδιο που υπέβαλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι».

«Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να ονομαστεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο είναι η πρόταση του Ζελένσκι. Επειδή το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο, δεν είναι ένα σχέδιο ειρήνης, είναι ένα σύνολο ευσεβών συλλογισμών, ευσεβών πόθων».
Ο Μπορέλ πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ είχε πει από την αρχή ότι «η Κίνα έχει έναν ρόλο να παίξει». Ωστόσο, στη συνέχεια η Κίνα προχώρησε σε μια ειρηνευτική πρωτοβουλία, η οποία «επικρίθηκε έντονα στη Δύση, γιατί σίγουρα είναι στο πλευρό της Ρωσίας».

Ο Μπόρελ τόνισε ότι η ΕΕ έπρεπε να συνεχίσει την υποστήριξή της στις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας. «Δεν είναι η στιγμή για διπλωματικές συνομιλίες για την ειρήνη, είναι η στιγμή της στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο. Λοιπόν, αισθάνομαι ως διπλωμάτης, αλλά αισθάνομαι και ως ένα είδος υπουργού Άμυνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί περνάω πολύ σημαντικό μέρος του χρόνου μου μιλώντας για όπλα και πυρομαχικά», ομολόγησε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments