«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εκλογές!»

9
diakofotis diakostamatiou

Την άποψη ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΠΣΔ από την στιγμή που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τρεις εισαγγελικές έρευνες, εξέφρασε με δηλώσεις του στο news12 το μέλος της «παράταξης Κωνσταντίνου» (και εκλεγμένος στις εκλογές τις 1ης Ιουνίου), Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τα πορίσματα από αυτές τις έρευνες προκειμένου να είναι εφικτό να προχωρήσει η όποια εκλογική διαδικασία. Μίλησε για «πολλαπλά λάθη» που έκανε η «διοίκηση Μεϊμάρη» ενώ εξαπέλυσε «βολές» και για την απόφαση που πάρθηκε για το Ενωσιακό γήπεδο. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:
«Μπορεί να είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν εκλογές όμως θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα τρεις εισαγγελικές έρευνες που αφορούν στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον τα πορίσματα των ερευνών αυτών. Είναι έρευνες οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με τις εκλογές της 1η Ιουνίου όσο και με την προηγούμενη τετραετή λειτουργία της Ένωσης. Δυστυχώς, οι επικείμενες εκλογές, όποτε και αν έρθουν, έχουν θύματα τα σωματεία και το ποδόσφαιρο. Για χάρη των ψήφων η προσωρινή διοίκηση, αποσκοπεί στο να κερδίσει κάποια σωματεία αλλάζοντας τις προκηρύξεις κατά το δοκούν. Βέβαια, πιστεύω ότι κανένας παράγοντας, εκπρόσωπος σωματείου, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, δεν θα ψηφίσει βάση των προκηρύξεων. Διότι η ομάδα του που πιθανότατα να ευνοήθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πολύ πιθανό να αδικηθεί στο μέλλον. Οι παράγοντες θα πρέπει να έχουν γνώμωνα το καλό του ποδοσφαίρου, τη διαφάνεια και την ισονομία για όλες τις ομάδες. Μας λυπεί πολύ το γεγονός ότι μετά από 1.200.000 ευρώ περίπου πέρασαν από τα ταμεία της Ένωσης, σήμερα η προσωρινή διοίκηση, έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο αντί να είχε προβλέψει να το συντηρήσει πριν από το τέλος της περσινής περιόδου. Τα λάθη τους είναι πολλαπλά και καλό ήταν έστω την τελευταία στιγμή να τα διορθώσουν. Δυστυχώς, τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν ακόμα λίγο υπομονή. Θέλω να θυμίσω κάποια πράγματα που λεγόντουσαν από την πλευρά της «παράταξης Μεϊμάρη» αλλά τελικά δικαιωθήκαμε:
-Ότι τα πολιτικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν τα ασφαλιστικά. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα κερδίσαμε.
-Ότι δεν θα γίνουν μετεγγραφές ούτε και πρωταθλήματα. Και μετεγγραφές έγιναν και τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά, όπως εμείς λέγαμε
-Ότι την διορισμένη διοίκηση και τις αποφάσεις της, δεν τις αναγνωρίζει η ΕΠΟ. Και την αναγνώρισε και την απόφαση αναδιάρθρωσης την ενέκρινε.
-Την ανακολουθία της παράταξης Μεϊμάρη ότι δεν θα δεχτούν να συμμετέχουν σε προσωρινή διοίκηση. Αυτή ήταν η δήλωση του νυν γενικού γραμματέα. Συμμετέχουν όμως κανονικά. Άρα, μέχρι στιγμής ότι έχουμε πει είναι φανερό πως έχουμε δικαιωθεί».

9 ΣΧΟΛΙΑ