Αρχική Videos “Δεν είμαστε σε αναστολή, είμαστε σε ανέχεια!”

“Δεν είμαστε σε αναστολή, είμαστε σε ανέχεια!”

0

“Δεν είμαστε σε αναστολή, είμαστε σε ανέχεια”, βροντοφώναξε η Αιμιλία Βουκελάτου, υγειονομικός σε αναστολή, το βράδυ του Σαββάτου 2/4/2022 έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας στα πλαίσια της εκδήλωσης που οργάνωσε η ομάδα   εκπαιδευτικών κατά της Υποχρεωτικότητας νομού Κεφαλληνίας.

Καταχειροκροτούμενη από το πλήθος που αψήφησε το κρύο, η κα Βουκελάτου διάβασε τον όρκο που έδωσε κατά την αποφοίτησή της, έναν όρκο στον οποίο η ίδια και οι συνάδελφοί της που εκδιώχθηκαν από τις εργασίες τους έμειναν και παραμένουν πιστοί μέχρι τέλους.

«Τελειώνοντας τις σπουδές μου σε αυτό το ίδρυμα οφείλω και ταυτόχρονα επιθυμώ να διαβεβαιώσω ευσυνειδήτως όλους τους φορείς ότι θα υπηρετώ και θα θεραπεύω τις Αξίες , τις Τέχνες και τις Επιστήμες, των οποίων έγινα γνώστης. Υπόσχομαι με ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και με αταλάντευτη βούληση θα εντάσσω το ειδικό στο γενικό  συμφέρον ως υπεύθυνος πολίτης για το καλό της πατρίδας μου.

Ορκίζομαι στην ελληνική κοινωνία ότι θα υπηρετώ ανιδιοτελώς και με όλες μου τις δυνάμεις την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ειρήνη, τη Δημιουργία και την κοινωνική Δικαιοσύνη, σεβόμενη το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και ότι θα αγωνιστώ  με αφοσίωση για τη διαφύλαξη και συνέχιση των ιδανικών , των παραδόσεων και των εθίμων του έθνους μας».

Την εκδήλωση άνοιξε η εκπαιδευτικός Ροδαμάνθη Σταθάτου, που  παρουσίασε το έργο της ομάδας των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για την τιμή και την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου με συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα. Η κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με τις «ακραιφνείς συνωμοσιολογίες» απέδειξε ότι   τίποτε από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι τυχαίο, ενώ η κα Μ. Καραγιάννη διάβασε το άρθρο «Για το καλό τους…» που γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το κοινό της «Ελεύθερης Πένας»(Για το καλό τους… (news12.gr)).

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι υγειονομικοί που από τις 21/3/22 ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ο Νίκος, ο Περικλής, ο Λάμπρος, η Σοφία, η Ζωή και η Ειρήνη γέμισαν με το ηθικό τους ανάστημα την οθόνη και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης για τον τιτάνιο αγώνα τους.

Τα ίδια ρίγη προκάλεσαν και οι υγειονομικοί Αιμιλία Βουκελάτου και Δημήτρης Παντελειός – και οι δύο σε αναστολή- που κατέθεσαν τη δική τους μαρτυρία για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος τους. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εκπαιδευτικό Ευάγγελο Βαρδαραμάτο να δηλώνει ότι «ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Αυτούς τους ανθρώπους ένωσε ο αγώνας για το δικαίωμα της επιλογής, ένα δικαίωμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και για κανέναν λόγο. Γιατί όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε η κα Βουκελάτου «σημασία δεν έχει η έκβαση της επιλογής σου, όσο το δικαίωμά να έχεις επιλογή».

Η Κεφαλονιά άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για τους υγειονομικούς σε αναστολή και ύψωσε τείχος προστασίας για αυτούς. Ένας τείχος που δεν θα καταρρεύσει , όπως αυτό της ανοσίας, αλλά θα  μείνει σταθερό εξυπηρετώντας τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments