Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού!» λένε οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό

«Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού!» λένε οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό

0
Φωτογραφία από Rodrigo Salomón Cañas από το Pixabay
Dodekanisos

 ρεπορτάζ: Πανος Καμουτσής

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού-Τουρισμού αισθάνονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού!» λένε με επίσημη ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων του κλάδου Επισιτισμού-Τουρισμού. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αντί να μειώνονται αυξάνονται σημειώνει η ανακοίνωση.

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι

Τα μεγάλα ζητήματα που θέτει η ομοσπονδία των εργαζομένων είναι ότι ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα των μονομερών αναστολών συμβάσεων του 2020 με αποτέλεσμα να χάνονται επιδόματα αλλά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβάσεις μιας ημέρας ή μερικής απασχόλησης) παρόλο που ήταν σε αναστολή σύμβασης και έπαιρναν 534€, τα ένσημα τους είναι μόλις 1 τον μήνα. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού-Τουρισμού ζητούν άμεσα λύση από το Υπουργείο Εργασίας και για τις δυο παραπάνω περιπτώσεις. Παράλληλα ζητούν να διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση, εφ’ όσον παύει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων τον Ιούνιο, η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Ζητούν επίσης να μην χαθεί κανένα από τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αυτά απορρέουν από την ΚΣΣΕ που πρόσφατα κηρύχτηκε ως υποχρεωτική. Τέλος ζητούν να επιδοτούνται με το ταμείο ανεργίας έως ότου βρουν εργασία οι συνάδελφοι τους που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, οι οποίοι δεν έχουν βρει δουλειά, να συνεχίσουν να επιδοτούνται με το ταμείο ανεργίας έως ότου βρουν εργασία και η επιδότηση να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ»

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις και τονίζουν πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια την ώρα που οι περισσότεροι παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Την ώρα λοιπόν που ακούμε για επιστρεπτέες προκαταβολές που ξεπερνούν το 1 δισ. και προγράμματα στήριξης και επαναλειτουργίας του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού πάνω από 800 εκατ. ευρώ, την ώρα που η ΚΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική αλλά οι ξενοδόχοι δεν προχωρούν στις επαναπροσλήψεις ως οφείλουν”. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ! ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ»

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments