Αρχική Videos “Δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις!”

“Δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις!”

0
Dodekanisos

Το γεγονός ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλους όσους εμπλέκονται στον πόλεμο, προκειμένου να βρεθεί λύση, επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Μεταδόθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στην κρατική τηλεόραση.  «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους τους εμπλεκόμενους για αποδεκτές λύσεις. Αλλά αυτό εξαρτάται από αυτούς. Δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε, είναι αυτοί», τόνισε.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας. Και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», είπε ο Πούτιν. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να περιγράψει τη Ρωσία ως μια «μοναδική χώρα». Παράλληλα, τόνισε ότι “η Δύση είχε ξεκινήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία το 2014 ανατρέποντας έναν φιλορώσο πρόεδρο στις διαδηλώσεις της Επανάστασης του Μαϊντάν”.

Από την άλλη πλευρά πάντως, ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy είπε: «Ο Πούτιν πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία δεν ήθελε καμία διαπραγμάτευση. Η Ρωσία επιτέθηκε μόνη της στην Ουκρανία και σκοτώνει πολίτες», έγραψε στο Twitter ο Mykhailo Podolyak. «Η Ρωσία δεν θέλει διαπραγματεύσεις, αλλά προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments