Αρχική Videos “Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβόμαστε”, λέει ο Lavrov στον...

“Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβόμαστε”, λέει ο Lavrov στον Borell

0

Απάντησε στον επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borell που ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία διαδίδει παραπληροφόρηση», έδωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Ο Μπορέλ λέει ότι ο Λαβρόφ επισκέφθηκε το Μάλι και την Ερυθραία, αποκαλώντας τΕς «εύκολες χώρες» όπου η Μόσχα «θα μπορούσε να διαδώσει ψέματα για το ποιος φταίει για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Στην απάντηση του, ο Λαβρόφ υποστήριξε τα εξής:
«Έτσι μιλά ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κρύψει τον ρατσιστικό πυρήνα της κοσμοθεωρίας του. Πριν από λίγο καιρό μίλησε ανοιχτά για την Ευρώπη ότι είναι ένας κήπος που περιβάλλεται από μια ζούγκλα που την απειλεί, οπότε πρέπει ο κήπος είναι προσεκτικός με τη ζούγκλα. Αυτό τα λέει όλα για το ποιος ασχολείται πραγματικά με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των αφρικανικών χωρών και πώς».

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να ντρεπόμαστε. Σταθήκαμε στην πηγή της απελευθέρωσης της Αφρικής από τον αποικιακό ζυγό. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ένας από τους κύριους εμπνευστές της διακήρυξης για την παροχή ανεξαρτησίας σε αποικισμένες χώρες και λαούς στο 1960. Και δεν ήταν μίμηση, όπως ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε πρόσφατα τις Συμφωνίες του Μινσκ, αλλά μια γνήσια ιστορική πράξη που σφράγισε το τέλος της αποικιακής κυριαρχίας».

Ο Borell κατά την άποψή του, η τρέχουσα σύγκρουση δεν διεξάγεται μόνο στο πεδίο της μάχης με στρατεύματα, αλλά «στον χώρο πληροφοριών που προσπαθεί να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων». Για τον σκοπό αυτό, η ΕΕ «προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης» απαγορεύοντας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments