Αρχική Videos “Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά”, λέει το Πεντάγωνο

“Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά”, λέει το Πεντάγωνο

0

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν πιστεύει ότι επίκειται ρωσική πυρηνική επίθεση, είπαν αρκετοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου σε δημοσιογράφους τις τελευταίες ημέρες.  «Δεν εκτιμούμε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει λάβει απόφαση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αυτή τη στιγμή», είπε ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ σε δημοσιογράφους. Μίλησε αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πληροφορία που να δικαιολογεί την αλλαγή της «στρατηγικής στάσης αποτροπής», είπε ο Ράιντερ, προσθέτοντας πάντως ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, καθώς παίρνει τις απειλές της Ρωσίας «πολύ σοβαρά». ένας άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο J. Todd Breasseale, δήλωσε στο Politico ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μην βλέπουν καμία ένδειξη ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πυρηνική επίθεση.

«Για να είμαστε σαφείς: δεν έχουμε δει κανένα λόγο να προσαρμόσουμε τη δική μας στρατηγική πυρηνική στάση, ούτε έχουμε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αμέσως», είπε. Ο Breasseale κατηγόρησε επίσης το Κρεμλίνο ότι έκανε απερίσκεπτες δηλώσεις σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων. «Το είδος της ανεύθυνης ρητορικής που έχουμε δει δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο που μιλάει ένας ηγέτης ενός κράτους με πυρηνικά όπλα», είπε, προειδοποιώντας ότι ένα πυρηνικό χτύπημα «οποιασδήποτε κλίμακας» θα ήταν «καταστροφικό για τον κόσμο και θα είχε τρομερές συνέπειες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments