Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Δεν δίνω φάρμακα χωρίς άμεση ωφέλεια, σε παιδιά και εγκύους!”

“Δεν δίνω φάρμακα χωρίς άμεση ωφέλεια, σε παιδιά και εγκύους!”

0
Dodekanisos

Συνέντευξη με αφορμή τους εμβολιασμούς, έδωσε στο zougla.gr ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Από την διεθνή βιβλιογραφία βλέπω ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα η θνητότητα είναι σχεδόν μηδέν. Για ποιο λόγο λοιπόν να δώσω ένα προϊόν το οποίο δεν είμαι σίγουρος ούτε για την ασφάλεια, ούτε για την δραστικότητα του σε μια ομάδα ανθρώπων που το προσδόκιμο ζωής είναι άλλα 65 με 70 χρόνια; Αν τους κάνει μια ανεπιθύμητη ενέργεια και τους μειώσει το προσδόκιμο για πέντε, ή για δέκα χρόνια ποιος θα ευθύνεται; Ποιος θα ζητήσει το λογαριασμό από ποιόν; Ακολουθούμε λοιπόν δογματικά αυτά που λέει η επιστήμη. Και η επιστήμη η δική μου, της κλινικής φαρμακολογίας λέει ότι, δεν δίνω φάρμακα χωρίς άμεση ωφέλεια σε παιδιά και εγκύους. Προστατεύω δηλαδή τα έμβρυα, τις νέες γυναίκες που είναι η βασική πνοή του έθνους και τα νέα παιδιά. Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε τη χρήση σε άτομα που άμεσα χρειάζονται που είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί που έχουν νοσήματα. Και αν έχουν κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια η κοινωνία δεν θα τραυματιστεί τόσο βαριά».


Ο κ. Κούβελας πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών δεν ανοίγει κακώς. Γιατί σίγουρα μέσα στα χιλιάδες παιδιά υπάρχουν ελάχιστα που μπορεί όντως να κινδυνεύουν από τον ιό γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Προσωπικά λοιπόν δεν θα έκοβα τα παιδιά εξ’ ορισμού από τον εμβολιασμό αλλά θα έλεγα να περιοριστεί μόνο στις ηλικιακές ομάδες και πληθυσμό που έχει ανάγκη».


Δείτε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments