Αρχική Videos Δεν δείχνει τόσο αποτελεσματικό το εμβόλιο σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Δεν δείχνει τόσο αποτελεσματικό το εμβόλιο σε παιδιά 5 έως 11 ετών

0

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer δεν ήταν όσο αποτελεσματικό αναμενόταν στην πρόληψη της μόλυνσης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ερευνητές στη Νέα Υόρκη βρήκαν επίσης ενδείξεις ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των σοβαρών ασθενειών έπεσε κατακόρυφα. Η έρευνα δείχνει πως η αποτελεσματικότητα μειώθηκε από 68 τοις εκατό στα μέσα Δεκεμβρίου 2021 σε μόλις 12 τοις εκατό την τελευταία ολόκληρη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Τα στοιχεία υποδηλώνουν επίσης ότι η προστασία από σοβαρές ασθένειες έπεσε κατακόρυφα, από 100 τοις εκατό στα μέσα Δεκεμβρίου σε 48 τοις εκατό στα τέλη Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer απέκτησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών τον Οκτώβριο του 2021 και συστήθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παρά το ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αντιμετωπίζει μικρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό.

Η αποτελεσματικότητα έναντι των λοιμώξεων μεταξύ των νέων 12 έως 17 ετών έπεσε επίσης κατακόρυφα, αλλά η προστασία από τη νοσηλεία παρέμεινε στο 73% την τελευταία ολόκληρη εβδομάδα του Ιανουαρίου, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments