Αρχική Videos Δεν ανοίγουν αύριο όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας

Δεν ανοίγουν αύριο όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας

0
Dodekanisos

Σε δυο δόσεις θα ανοίξουν φέτος τα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει, μερικά ανοίγουν τις πύλες τους αύριο όμως υπάρχουν και αρκετά τα οποία ξεκινούν από την μεθεπόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Και αυτό διότι θέλουν να προετοιμαστούν καλύτερα σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αύριο ανοίγουν το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από την μεθεπόμενη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τα μαθήματα το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τι μέτρα ισχύουν

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι φοιτητές θα μπορούν να μπουν στα Πανεπιστήμια με τους εξής τρόπους:
-Να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους
-Να δείχνουν το πιστοποιητικό νόσησης
-Να δείχνουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματα σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) δυο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή). Το κόστος επιβαρύνει τους ίδιους τους φοιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τεθεί σε ισχύ το edupass (βάση δεδομένων). Εκεί όλοι οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν upload τα πιστοποιητικά τους τα οποία θα επιβεβαιώνονται από το σύστημα. Αυτό το σύστημα είναι συνδεδεμένο με τις βάσεις του ΕΟΔΥ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments