Αρχική Videos Δεκαεννιά ακόμα χώρες θέλουν να ενταχθούν στους Bricks

Δεκαεννιά ακόμα χώρες θέλουν να ενταχθούν στους Bricks

0

Έξι ακόμα χώρες ζητούν να ενταχθούν στην ομάδα BRICKS ενόψει της επερχόμενης συνόδου κορυφής της ομάδας. Πρόκειται για τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και το Ιράν. Μέχρι στιγμής είναι 19 οι χώρες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ανερχόμενη δύναμη, σύμφωνα με τον Anil Sooklal, πρεσβευτή της Νότιας Αφρικής στην ομάδα.

«Αυτό που θα συζητηθεί είναι η διεύρυνση των BRICS και οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό… Δεκατρείς χώρες υπέβαλαν επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στην ομάδα και άλλες έξι έχουν ζητήσει ανεπίσημα. Λαμβάνουμε νέες αιτήσεις για ένταξη κάθε μέρα», είπε ο Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος στο Bloomberg νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα . Η ετήσια σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Οι υπουργοί Εξωτερικών και των πέντε κρατών μελών επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα  , το Bloomberg σχολίασε ότι οι χώρες BRICS αναμένεται σύντομα να ξεπεράσουν τις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χώρες της G7 όσον αφορά την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, οι χώρες G7 και BRICS συνέβαλαν εξίσου στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2020, αλλά οι επιδόσεις του δυτικού μπλοκ μειώθηκαν πρόσφατα. Μέχρι το 2028, η G7 αναμένεται να αντιπροσωπεύει μόλις το 27,8% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι BRICS θα αντιπροσωπεύουν το 35%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments