Αρχική Επικαιρότητα Δείγμα δυστοπικού μέλλοντος έρχεται από τη Γερμανία

Δείγμα δυστοπικού μέλλοντος έρχεται από τη Γερμανία

0
A food market in Frankfurt. Photo: dpa | Frank Rumpenhorst
Dodekanisos

Ένα τρανό παράδειγμα του δυστοπικού μέλλοντος που θα αντιμετωπίσουμε, έρχεται από το κρατίδιο Έσση της Γερμανίας. 

Στην Γερμανία, αυστηρά είναι τα μέτρα στους πολίτες που δεν επιθυμούν να προβούν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ειδικότερα, στο κρατίδιο Έσση, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να αποφασίζουν εάν θα επιτρέπουν στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται στο κατάστημα. Ακόμα και αν αφορά αγαθά πρώτης ανάγκης!

Ουσιαστικά, βάσει της νέας πολιτικής, τα καταστήματα μπορούν να αποφασίσουν εάν θα εφαρμόσουν τον «κανόνα 2G» (geimpft στα Γερμανικά), που σημαίνει ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους (ή με τεστ) και χωρίς μάσκα προστασίας. Ή σε όσους έχουν φυσική ανοσία ή τον «κανόνα 3G», που περιλαμβάνει όσους βρέθηκαν αρνητικοί σε τεστ για τον Covid-19 ή με τεστ ή με πιστοποιητικό νόσησης. 

Την ίδια στιγμή, ο Volker Bouffier, υπουργός – Πρόεδρος του Έσση, προέβη σε μία αμφιταλαντευόμενη δήλωση στην Γερμανική BILD. Αρχικά δήλωσε: «Αναμένουμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα χρησιμοποιηθεί μόνο μερικές ημέρες. Και οι επιχειρήσεις που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες δεν θα την χρησιμοποιήσουν. Για να ακολουθήσει η δήλωσή του υπέρ των εμβολίων: «Η μεγαλύτερη προστασία παρέχεται από τον εμβολιασμό. Και ακόμα είναι ξεκάθαρο, μη γραφειοκρατικό και δωρεάν», τόνισε. 

Εν κατακλείδι, δεν είναι ακόμη σαφές πόσα και ποια καταστήματα θα εφαρμόσουν τον κανόνα 2G. Θυμίζουμε πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι Γερμανικές Αρχές είχαν θέσει εκτός αποκλεισμού τα σούπερ μάρκετ και άλλα παντοπωλεία από τους περισσότερους περιορισμούς, όπως τα lockdown και τους κανόνες εισόδου, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλοι έχουν συνεχή πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Την δεδομένη στιγμή, το δυστοπικό μέλλον είναι μπροστά μας. Καθώς ο συγκεκριμένος κανόνας (σ.σ. 2G) επιτρέπει την είσοδο αποκλειστικά σε εμβολιασμένους. Οπότε μιλάμε για ξεκάθαρο διαχωρισμό της κοινωνίας. Γεγονός που θα σήμανε και πτώση της οικονομίας σε διάφορους χώρους εστίασης (μπαρ, καφετέριες και πάει λέγοντας).  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments