Αρχική Videos “Δέχομαι απειλητικά για τη ζωή μου sms!”

“Δέχομαι απειλητικά για τη ζωή μου sms!”

0

Απειλητικά για τη ζωή του sms δέχεται ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus. Είναι κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post. Ο ίδιος επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δέχομαι πολλά απειλητικά για τη ζωή μου μηνύματα. Είναι απειλές με sms. Δεν ξέρω πως βρήκαν τον αριθμό μου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι του ενώ το προσωπικό του έχει συστήσει να προσλάβει μια μόνιμη ομάδα ασφαλείας. Ο Tedros στα 57 του χρόνια έχει εκλεγεί πρόσφατα για μια δεύτερη θητεία στον ΠΟΥ ενώ είναι γνωστό πως όραμα του είναι να πάρει ο Οργανισμός όλες τις εξουσίες στα χέρια του αναφορικά για ζητήματα πανδημίας και να αποφασίζει ουσιαστικά για τα κράτη μέλη, χωρίς αυτά.

Το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς αρκετά κράτη μέλη φαίνεται πως υποστηρίζουν την ιδέα και μάλιστα έχουν δεσμευτεί να οριστικοποιήσουν ένα προσχέδιο κειμένου συμφωνίας ενόψει της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας που θα γίνει το 2024. Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι γνωστό πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως.  Πρόσφατα δήλωσε πως «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί», κάτι που επανέλαβε και στην Washington Post. Σύμφωνα με το άρθρο «θέλει να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν εστιασμένες στην παγκόσμια υγεία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments