Αρχική Videos Δανοί αξιωματούχοι υγείας αμφισβητούν την πολιτική των μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ

Δανοί αξιωματούχοι υγείας αμφισβητούν την πολιτική των μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ

0

Αξιωματούχοι υγείας της Δανίας αμφισβητούν πλέον τα πλεονεκτήματα των επαναλαμβανόμενων μαζικών τεστ για τον κορωνοϊό τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό εφάρμοσε η χώρα. «Έχουμε κάνει πολύ περισσότερα τεστ από άλλες χώρες και μπορεί να το παρακάναμε», λέει χαρακτηριστρικά ο Γιενς Λούντγκρεν, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Rigshospitalet, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και μέλος της κυβερνητικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Δανία κατέγραψε τελικά παρόμοιους αριθμούς κρουσμάτων με άλλες χώρες οι οποίες υπέβαλλαν τον κόσμο σε σαφώς λιγότερα τεστ. Και αυτό είναι κάτι που έδωσε το έναυσμα στην πλειοψηφία των κομμάτων να ζητήσουν διερεύνηση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε. Η Δανία των 5,8 εκατομμυρίων κατέγραψε περισσότερα από 127 εκατομμύρια ράπιντ τεστ και PCR, όλα δωρεάν.

Η χώρα ξόδεψε περισσότερα από 2,36 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεστ. Η Κριστίν Μπεν, καθηγήτρια παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, είπε ότι η στρατηγική της Δανίας ήταν δαπανηρή και τα αποτελέσματα αμφισβητούμενα. «Η προσέγγιση των μαζικών τεστ αφαίρεσε την εστίαση από τους ελέγχους εκεί που είχαν πραγματικά σημασία: μεταξύ των ευάλωτων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments