Αρχική Επικαιρότητα Δανία: «Τέρμα οι περιορισμοί, έχουμε τον έλεγχο του ιού!»

Δανία: «Τέρμα οι περιορισμοί, έχουμε τον έλεγχο του ιού!»

2
Dodekanisos

«Έχουμε θέσει τον ιό υπό έλεγχο», ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Δανίας. Αυτό σημαίνει ότι σταματάει να τον θεωρεί ως «μια κρίσιμη ασθένεια». Και από τον Σεπτέμβριο μπαίνει σε διαδικασία άρσης των περιορισμών. Οι Δανοί θα αρχίσουν να ζουν σε μια …κανονική κανονικότητα, όπως συνέβαινε δηλαδή και πριν από την εμφάνιση του νέου ιού. Όπως ανακοινώθηκε, οι «ειδικοί κανόνες» που είχαν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του θα σταματήσουν να ισχύουν από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν μέτρα για τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις όπως και για τη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο τονίζεται ότι «αν χρειαστεί στο μέλλον οι περιορισμοί θα επανέλθουν αν απειληθούν σημαντικές λειτουργίες στην κοινωνία». «Η σκληρή δουλειά δεν έχει τελειώσει και μια ματιά στον κόσμο δείχνει γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας της Δανίας, Μάγκνους Χέουνικε, ενώ εξήρε επίσης τη «διαχείριση επιδημίας» της χώρας του.

Σημειώνεται ότι βάση επίσημων στοιχείων, μέχρι το τέλος Αυγούστου, περισσότερο από το 70% του πληθυσμού της χώρας είχε εμβολιαστεί πλήρως. Η Δανία έχει καταγράψει περισσότερα από 342.000 κρούσματα του ιού, με πάνω από 2.500 ανθρώπους να πεθαίνουν από αυτόν.

Δείτε ΕΔΩ και άλλα άρθρα στην κατηγορία “Επικαιρότητα”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που οι Δανοί κατήργησαν όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «αν θέλουμε να κρατήσουμε […]

trackback

[…] ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που οι Δανοί κατήργησαν όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «αν θέλουμε να κρατήσουμε […]