Αρχική Videos Δανία: Τέλος η απομόνωση μετά από θετικό τεστ για κορωνοϊό

Δανία: Τέλος η απομόνωση μετά από θετικό τεστ για κορωνοϊό

0

Η Υγειονομική Αρχή της Δανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η απομόνωση δεν είναι πλέον υποχρεωτική μετά το θετικό τεστ για τον κοροναϊό. Ο Οργανισμός Υγείας της Δανίας δεν θεωρεί πλέον ότι η ασθένεια έχει ειδικό καθεστώς σε σύγκριση με άλλες ασθένειες, και ακόμη και μετά από θετικό τεστ, η απομόνωση δεν είναι υποχρεωτική.

«Μπορούμε τώρα να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα προς την ομαλότητα όσον αφορά την ανταπόκριση στον Covid τόσο στην κοινότητα όσο και στην υγειονομική υπηρεσία», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας Lin Rahauge Hvas (Λιν Ραχάου Βες).

«Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις για τον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες ασθένειες, για παράδειγμα ότι ένα άτομο που βγαίνει θετικό θα πρέπει να απομονώνεται για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες», είπε.

Η Υγειονομική Αρχή της χώρας συνέστησε στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι εάν έχουν συμπτώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και της γρίπης.
«Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η μόλυνση με όλους τους τύπους λοιμώξεων του αναπνευστικού, γιατί η γρίπη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς και να επιβαρύνει τις υπηρεσίες υγείας», είπε ο Hvas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments