Αρχική Αθλητικά νέα Copa America: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά Βραζιλία και Περού

Copa America: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά Βραζιλία και Περού

1
Πηγή: then24.com
Dodekanisos

Βραζιλία και Περού προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Copa America. Εκεί θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο Ρίο (6/7) για ένα εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης. 

Στα ημιτελικά του Copa America προκρίθηκε η Βραζιλία. Η «σελεσάο» νίκησε 1-0 την Χιλή χάρη σε γκολ του Λούκας Πακετά στο 46′ του δευτέρου ημιχρόνου. Να σημειωθεί πως αποβλήθηκε στο 48′ ο Γκάμπριελ Ζεσούς για σκληρό φάουλ στον Εουζένιο Μένα. 

Όσον αφορά το Περού – Παραγουάη μετά το συναρπαστικό 3-3 της κανονικής διάρκειας «οδηγηθήκαμε» στα πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλτι, το Περού αποδείχθηκε πιο εύστοχο, έχασε δύο πέναλτι, η Παραγουάη τρία και πέρασε στα ημιτελικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Περού πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America, ύστερα το 4-3 στα πέναλτι κόντρα στην Παραγουάη. (AP Photo/Eraldo Peres)

Μάλιστα, συνεχίστηκε μια τρομερή παράδοση που θέλει τους Περουβιανούς να μη χάνουν από τους Παραγουανούς εδώ και 17 χρόνια.

Θυμίζουμε πως οι Βραζιλιάνοι είναι οι κάτοχοι του τίτλου. Είχαν κερδίσει το ένατο Copa America το 2019 στα γήπεδα της χώρας τους. Ενώ στον τελικό είχαν επιβληθεί 3-1 του Περού. 

H παράδοση σε όλες τις διοργανώσεις είναι συντριπτικά υπέρ της «σελεσάο». Κόντρα στους Περουβιανούς έχει 35 νίκες, εννιά ισοπαλίες και πέντε ήττες (109 γκολ υπέρ, 33 κατά).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Τέλος θυμίζουμε πως στην άλλη ημιτελική αναμέτρηση του Copa America, η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει το Περού. […]