Αρχική Αθλητικά νέα Copa America: Κατέκτησε την τρίτη θέση η Κολομβία

Copa America: Κατέκτησε την τρίτη θέση η Κολομβία

0
Πηγή: sportfm.gr
Dodekanisos

Την τρίτη θέση στο Copa America κατέκτησε η Κολομβία. Οι «καφετέρος» στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, επικράτησαν τα ξημερώματα με 3-2 του Περού.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου (03:00 ώρα Ελλάδας) στο «Μαρακανά». Εκεί η Βραζιλία θα επιδιώξει στο δέκατο τρόπαιο της μέσα στην χώρας της. Αντίθετα τελευταία φορά η Αργεντινή πήρε το Copa America το 1993! Στον τελικό θέλει τόσο να κατακτήσει το 15ο της τίτλο για να ισοφαρίσει την Ουρουγουάη. Επιπλέον υπάρχει και το κίνητρο για τον Λιονέλ Μέσι. Αν η «αλμπισελέστε» κερδίσει θα είναι ο πρώτος τίτλος του Μέσι με το Εθνόσημο. 

Με ήρωα τον Λουίς Ντίας η Κολομβία

Στα της αναμέτρησης, οι Περουβιανοί άνοιξαν το σκορ στο 45ο λεπτό με τον Γιοτούν (1-0). Όμως στο δεύτερο μέρος δέχθηκαν την ολική ανατροπή. Αρχικά ο Κουαδράδο έφερε το ματς στα ίσα στο 49′ (1-1). Ενώ στο 66′ ο Λουίς Ντίας έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην Κολομβία. Το Περού απάντησε στο 82′ με τον Λαπαντούλα. Όμως ο Ντίας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο επιθετικός της Πόρτο σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε την νίκη στην Κολομβία. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Βάργκας, Τεσίγιο, Μουρίγιο, Μίνα (55` Σάντσες), Μεδίνα, Κουαδράδο, Μπάριος (90`+3` Λ.Μουριέλ), Κουέγιαρ (83` Μπορέ), Ντίαζ, Καρντόνα (46` Χάρα), Ζαπάτα (55` Μπόρχα).

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Κόρθο (70` Λόρα), Σανταμαρία, Κάγενς, Λόπες, Τάπια (24` Καρταχένα), Γιοτούν, Καρίγιο, Κουέγια (69` Γκαρσία), Πένια (78` Ορμένο), Λαπαντούλα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments