Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Χριστοφής: “Είναι αναγκαίο να συζητήσουμε όλοι μαζί!”

Χριστοφής: “Είναι αναγκαίο να συζητήσουμε όλοι μαζί!”

0
Dodekanisos

Την αναγκαιότητα συνάντησης όλων των προέδρων των ομάδων της Α’ Κατηγορίας, έστω τώρα, ζητάει μέσω δηλώσεων που έκανε στην εκπομπή του αθλητικού συντάκτη Δημήτρη Δραγάτη στο ραδιόφωνο του SKY 100.8, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της διοίκησης του ΑΕΡΑ Χρήστος Χριστοφής. Ο κ. Χριστοφής κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση περί αναστολής των αγώνων, μιας και ήταν αυτός που εκπροσωπώντας τον ΑΕΡΑ το περασμένο καλοκαίρι στην κλήρωση του πρωταθλήματος στην ΕΠΣΔ, είχε ζητήσει να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα συζήτησης το …κλείσιμο των πρωταθλημάτων για ένα χρόνο λόγω των “ειδικών συνθηκών” που προκύπτουν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο κ. Χριστοφής τόνισε τα ακόλουθα:

“Νιώθουμε λίγο στεναχωρημένοι διότι θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Από τα 72 σωματεία κανένα δεν δέχθηκε να κάνουμε μια έκτακτη γενική συνέλευση. Να αποφασίσουμε για το τι θα γίνει. Τώρα έστω και αργά έστω το κατάλαβαν. Ο ΑΕΡΑ είχε πει ότι δεν ήθελε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με αβεβαιότητα. Θέλαμε να υπάρχουν κάποιες διαβεβαιώσεις. Από τη στιγμή που δεν ξεκινούσαν τότε και οι πιο πάνω κατηγορίες εμείς γιατί θα έπρεπε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Για να …γεμίσουμε το τσουβάλι της ΕΠΟ με έναν ακόμα πρωταθλητή; Δυστυχώς μόνο τρία σωματεία ανταποκρίθηκαν τότε. Δεν καταδέχθηκε κανείς να πει την γνώμη του. Να στείλει έστω ένα ναι ή ένα όχι. Ούτε αυτό δεν είχε γίνει. Για εμένα αυτό το πρωτάθλημα δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει. Ήμασταν ανέτοιμοι. Έγιναν τρεις αγωνιστικές. Πείτε μου σας παρακαλώ ποιοί κράτησαν τα μέτρα. Κάποιοι θα πουν ότι τα τηρούν. Λέω και εγώ ότι και εμείς τα τηρούμε στις προπονήσεις. Σε έναν αγώνα που παίξαμε στ’ Αφάντου αντί 80 είχαμε εκατό άτομα. Δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Αφού πηδούσαν από τους τοίχους. Και μάλιστα παρακάλεσα τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Μπακίρη να ανοίξει την αυλή του σχολείου για να κάτσουν τουλάχιστον εκεί”.

Ο κ. Χριστοφής πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Πλέον είναι αργά. Όλες οι ομάδες μπήκαμε σε έξοδα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πως θα επανέλθουμε μετά από ένα μήνα που θα είναι όλοι εκτός ρυθμού; Και αφού επιτρέπονται οι προπονήσεις, γιατί απαγορεύουν τον αγώνα; Ας το πάρει πάνω του ο παρατηρητής του αγώνα και να μην επιτρέπει την έναρξη αν βλέπει να υπάρχουν στις εξέδρες περισσότεροι απ’ όσο πρέπει θεατές. Αν κάνουμε προπονήσεις μόνοι μας γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε και μεταξύ μας;”

Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκύπτουν από εδώ και στο εξής αλλά και στην αναγκαιότητα να συζητήσουν όλοι οι πρόεδροι μαζί, ο κ. Χριστοφής τόνισε τα ακόλουθα:
“Γιατί να βρεθούμε σε αυτό το σημείο; Γιατί δεν μπορούσαμε να βρεθούμε από το καλοκαίρι και να συζητήσουμε σοβαρά; Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να γίνει η κλήρωση και το πότε θα παίξουμε. Το λέω μετά λύπης μου. Κανένας δεν σκέφτηκε το 1%. Κανένας δεν σκέφτηκε τι θα συνέβαινε αν οι αμφιβολίες που είχε ο ΑΕΡΑ για το πρωτάθλημα έβγαιναν αληθινές, όπως και τελικά έγινε. Πως θα γίνει από εδώ και πέρα ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα. Αν οι παίκτες έρχονται στις προπονήσεις από εδώ και πέρα, μήπως θα πρέπει να πληρώνονται; Και εμείς πως θα τους πληρώσουμε αν δεν ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε σίγουρα; Ή θα πρέπει να κάνουμε καινούργιες συμφωνίες από την αρχή; Και αν δεν λήξει το lock down σε ένα μήνα τί ακριβώς θα γίνει; Θα κάνουμε μόνο προπονήσεις; Θεωρώ ότι έστω και τώρα, οι πρόεδροι όλων των ομάδων θα πρέπει να βρεθούν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ζητήσουν κάποιες εγγυήσεις. Αν είναι να παίξουμε μόνο και μόνο για να βγουν κάποιοι πρωταθλητές για να πάνε παραπάνω, ας κάνουμε μια κλήρωση. Ή ας πούνε ποιος θέλει να πάει πιο πάνω. Όπως έγινε με το κύπελλο για παράδειγμα. Δεν είναι τόσο απλό που διακόπηκε το πρωτάθλημα. Εμείς θα είμαστε στο ακουστικό μας και θα περιμένουμε απλά; Και εγώ λέω ότι όλα αυτά τελειώνουν σε ένα μήνα. Όλα καλά. Αν όμως δεν τελειώσουν όμως; Τι θα γίνει; Θα προλάβουμε μετά να τελειώσουμε τους αγώνες; Ή θα πρέπει να παίζουμε κάθε τρεις ημέρες και να πιεστούμε τόσο πολύ; Ερωτήματα θέτω για να προβληματιστούν και οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Πρέπει να βρεθούμε να δούμε τι θα γίνει. Πως οι διαιτητές έθεσαν κάποια προβλήματα πριν από μερικές ημέρες; Εμείς είναι κακό να βρεθούμε; Μέσα στο γήπεδο μπορεί να είμαστε αντίπαλοι όμως εκτός αυτού δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Το καλό του ΑΕΡΑ πρέπει να είναι καλό και των υπολοίπων ομάδων. Πρέπει να βλέπουμε όλοι το κοινό καλό και εξαρτάται από εμάς. Πρέπει επιτέλους τώρα να βρεθούμε, είναι επιτακτική ανάγκη. Κάνω έκκληση. Και ας είναι και οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΔ. Προκειμένου να είναι ενημερωμένος ο κ. Διακοφώτης και να μεταφέρει τα αιτήματα μας στην ΕΠΟ”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΑΕΡΑ κατέθεσε και μια …αιρετική όπως την χαρακτήρισε πρόταση:
“Πολλές προτάσεις είναι πιθανό να υπάρχουν. Θα πω μια …αιρετική όσο αιρετική και ας φαίνεται. Ας λήξουμε το πρωτάθλημα. Πως θα βγει ο πρωταθλητής; Πόσες ομάδες είναι αυτές που θέλουν να πάνε στη Γ’ Εθνική; Πέντε; Ωραία ας κάνουμε ένα μίνι πρωτάθλημα με αυτές τις πέντε ομάδες. Δεν πρέπει να αναγκαστούν οι ομάδες να παίξουν σε ένα πολύ περιορισμένο χρόνο τα παιχνίδια που θα έπαιζαν σε ένα διάστημα πιο πολλών μηνών”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments