Αρχική Videos Χωρίς υποχρεωτικότητες η επόμενη ημέρα στο Σασκάτσουαν

Χωρίς υποχρεωτικότητες η επόμενη ημέρα στο Σασκάτσουαν

0

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο πρωθυπουργός της επαρχίας Σασκάτσιαν του Καναδά, Scott Moe. Ο ίδιος που το τελευταίο διάστημα είναι ξεκάθαρα κατά των υποχρεωτικοτήτων, μιλώντας πριν μερικές ημέρες για την επόμενη ημέρα, είπε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Αναλυτικά, όλη η τοποθέτηση του είναι η ακόλουθη:

«Υπήρξε πολλή συζήτηση τελευταία σχετικά με το αν είναι καιρός για εμάς στη Σασκάτσουαν να τερματίσουμε όλα τα εναπομείναντα μέτρα και απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό που έχουμε εφαρμόσει. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Αυτό ακούω και το ίδιο ακούνε και τα μέλη της Νομοθετικής Ένωσης του Καναδά (MLA) από τους περισσότερους ψηφοφόρους τους. Αυτό δε συμβαίνει, επειδή ο κορωνοϊός έχει τελειώσει. Αντιθέτως, δεν έχει.

Είναι επειδή οι άνθρωποι πλέον τον καταλαβαίνουν καλύτερα. Καταλαβαίνουν τι χρειάζεται να κάνουν, καταλαβαίνουν το ρίσκο και είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν με αυτό το ρίσκο, περισσότερο από όσο είναι προετοιμασμένοι να ζουν με τη συνεχόμενη κυβερνητική «παρέμβαση» στις ζωές τους. Θυμάστε όταν όλο αυτό πρωτοξεκίνησε, πριν από πολύ καιρό ; Τα μέτρα της κυβέρνησης υποτίθεται θα διαρκούσαν νομίζω 2 εβδομάδες. Λοιπόν, είναι 2 χρόνια. 2 χρόνια με κάποιους από τους πιο δύσκολους καιρούς για αυτή την επαρχία και, εδώ που τα λέμε, από τους πιο δύσκολους καιρούς, που έχει δει ο κόσμος αυτός.

Αλλά καθώς διερχόμαστε από όλες αυτές τις προκλήσεις, μαθαίνουμε περισσότερα για αυτόν τον ιό και για το πώς μπορούμε να προστατευθούμε. Μαθαίνουμε να αξιολογούμε το ρίσκο μας και μαθαίνουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Τα εργαλεία, που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, έχουν επίσης εξελιχθεί σε όλην αυτήν την περίοδο.

Εμβόλια, αντιιϊκές θεραπείες είναι πλέον διαθέσιμες. Οι επιλογές εξέτασης έχουν γίνει ευρέως διαθέσιμες. Επομένως αυτό μας φέρνει στο σήμερα. Είναι καιρός να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τον κορωνοϊό και τη διαδρομή μπροστά μας. Αυτό που πρόκειται να πω θα ακουστεί ριζοσπαστικό σε κάποιους και σε κάποιους ειλικρινά δεν πρόκειται αν αρέσει. Όμως η «εξολόθρευση» του κορωνοϊού δεν είναι πραγματική και ο εκμηδενισμός του ιού δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Όμως η ομαλοποίηση του ιού ή το να ζούμε με αυτόν σίγουρα είναι. Με απασχολεί το ότι ο κορωνοϊός έχει γίνει συνεχόμενο θέμα συζήτησης υπαγορεύοντας την καθημερινή ζωή μας και αυτό θα έχει ένα αρνητικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο σε κάθε έναν από εμάς σε αυτήν την επαρχία. Προκαλεί την καθημερινή κυβερνητική «παρέμβαση» στην προσωπική ζωή των ανθρώπων, σκεπτικισμό αναφορικά με οτιδήποτε ελάχιστα θετικό που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Αυτή η διαρκής κατάσταση κρίσης έχει έναν επιζήμιο αντίκτυπο σε όλους. Για παράδειγμα, άκουσα αυτό πρόσφατα: «Τα έκανα όλα σωστά και πάλι κόλλησα κορωνοϊό». Λοιπόν, ο κορωνοϊός είναι ένας ιός. Ένας υψηλά μεταδιδόμενος ιός, με τον οποίο πολλοί άνθρωποι προσβάλλονται. Στην παρούσα μορφή του τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι τον κολλάνε και τον κολλάνε ουσιαστικά στον ίδιο βαθμό. Επομένως, για να είμαστε σαφείς, αν κόλλησες κορωνοϊό, δεν έκανες τίποτα λάθος.

Είναι απλώς αδύνατο για εσένα ή οποιονδήποτε να εξαλείψει κάθε ρίσκο. Κι εδώ έρχονται τα θετικά νέα: Επειδή τώρα στη Σασκάτσουαν τόσοι άνθρωποι είναι πλέον εμβολιασμένοι και επειδή η Όμικρον φαίνεται λιγότερο επικίνδυνη από τα προηγούμενα κύματα, ναι, περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε την Όμικρον, αλλά δεν αρρωσταίνουν. Μπορεί να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον κορωνοϊό συχνότερα σε διάφορες παραλλαγές και μορφές τους ερχόμενους μήνες και χρόνια, όμως χρειάζεται να τερματίσουμε τη διαρκή κατάσταση κρίσης.

Πρόσφατα αλλάξαμε τις προϋποθέσεις για τις στενές επαφές, για αυτοαπομόνωση και με ακούσατε πόσες φορές έχω μιλήσει για τον τερματισμό του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην επαρχία μας. Άλλες επαρχίες και άλλες χώρες έχουν επίσης αυτή την πολύ σημαντική συζήτηση για το πώς θα πάνε παρακάτω ζώντας με τον κορωνοϊό. Τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες η κυβέρνηση της Σασκάτσουαν θα κάνει αρκετά βήματα για να διαχειριστεί τον κορωνοϊό με τον ίδιο τρόπο που έχουμε διαχειριστεί άλλες μεταδιδόμενες ασθένειες και εποχικούς ιούς, που αντιμετωπίζουμε στις κοινότητές μας κάθε χρόνο.

Ο γιατρός Shahab και η ομάδα του θα συνεχίσουν να παρέχουν ενημερώσεις σε κάθε νέο επείγον ζήτημα που μπορεί να σχετίζεται με τον κορωνοϊό ή άλλους κινδύνους της δημόσιας υγείας που επηρεάζουν την επαρχία μας. Και η νούμερο ένα προτεραιότητά μας θα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες υγείας θα είναι εκεί, διαθέσιμες για όποιον τις ζητήσει. Επομένως τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Σημαίνουν ότι ο κορωνοϊός δεν τελειώνει.

Αλλά οι κυβερνητικές απαγορεύσεις στα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας θα τελειώσουν και μάλιστα πολύ σύντομα. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε: εμβολιαστείτε, αν δεν το έχετε κάνει ακόμη. Αν και μπορεί να μη σας προστατεύσει από το να κολλήσετε κορωνοϊό, μπορεί να σας προστατεύσει σημαντικά από το να ασθενήσετε.

Χρησιμοποιήστε rapid tests ανά διαστήματα. Μείνετε στο σπίτι, αν δεν αισθάνεστε καλά. Ταξιδέψτε, πηγαίνετε στη δουλειά σας, γευματίστε με τους φίλους σας, πηγαίνετε στον κινηματογράφο και το κυριότερο, πηγαίνετε στα παιχνίδια των παιδιών σας. Θα πρέπει να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα χωρίς συνεχώς να αναρωτιέστε αν η οποιαδήποτε δραστηριότητά σας είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ελευθερία σας. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να πάρετε τη ζωή σας πίσω. Και ήρθε η ώρα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις θυσίες που έχετε κάνει τα τελευταία 2 χρόνια. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της Σασκάτσουαν είναι έτοιμοι για αυτά τα επόμενα βήματα. Θα ακούσετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τις ερχόμενες ημέρες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments